1017 на 3030 – за Николино боље сутра

Драги суграђани, хајде да се ујединимо!
Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Николу Дангубића.

Никола је трогодишњи дечак и наш, другар из улице, вртића или играонице. Рођен је превремено, са свега 700 гр. телесне тежине. На интензивној нези у дечијој болници у Новом Саду, провео је два и по месеца, а на респиратору месец и по дана. Превремени порођај је оставио последице на Николино здравље. Успостављено му је више дијагноза (Ф84.9 Дисордо еволутионис первасивус, Р90.8 Статус сyстематис нервоси централис ад диагностицам абнормалес, Г40.0 Епилепсиа).


Након изласка из болнице, почиње Николина борба. Са 6 месеци старости кренуо је на физикалне третмане. Мукотрпним радом је савладао најпре седење, затим пузање, на крају ход. Проходао је са 18 месеци. Након тога је кренуо на логопедске третмане, затим на дефектолошке. Уследио је упис у вртић где се Никола са радошћу игра са својим другарима.
Сви третмани на које Никола иде се раде у приватним ординацијама и изузетно су скупи. Родитељи су до сад све трошкове финансирали сами и исцрпели све ресурсе, стога се обраћају свим хуманим људима да им помогну, како би Никола напредовао.


Николи су потребна средства за, лечење, специјалистичке и контролне прегледе, дефектолошке и логопедске третмане, за терапијско јахање, бањско лечење, психолошке третмане као и за путне трошкове и смештај.

Како можемо да помогнемо?

Слањем СМС поруке: Упишимо 1017 и пошаљимо СМС на 3030
Слањем СМС поруке из Швајцарске: Упишимо хуман1017 и пошаљимо СМС на 455
Уплатом на динарски рачун: 160-6000000856759-78
Уплатом на девизни рачун: 160600000085729910
Или уплатом Е-картицама, вашим PayPal налогом и скенирањем QR  кода са сајта БУДИ ХУМАН – https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/1017/nikola-dangubic

Николи је потребно 4.760.000,00 РСД, како би ускоро отишао на лечење у Русију. Овај износ је подложан промени, уколико дође до додатних издатака током лечења.


Мајка Николе Дангубића је наша суграђанка и лекарка. У Бачком Јарку је, дуги низ година, лечила децу Николиног узраста, млађу и старију. Сада је време да јој се захвалимо.
Зато вас позивамо да нам помогнете у овој борби. Пошаљите СМС, извршите уплату, обратите пажњу на хуманитарне кутије у оближњим кафићима, бутицима или маркетима. Николин осмех зависи можда баш од тебе!