Бесплатне припреме за малу матуру за све ученике у Србији

У периоду од 13. до 17. јуна сви ученици основних школа широм Србије моћи ће да учествују у „Недељи мале матуре на ПМФ-у“, односно да похађају бесплатне припреме за малу матуру и то из: математике, физике, хемије, биологије и географије.

Припреме ће се одржавати онлајн, преко платформе која омогућава истовремено учешће и до 10.000 ученика. Ове часове ће држати искусни професори са Природно-математичког факултета у Новом Саду. Ученици неће бити само пасивни посматрачи, него активни учесници ових часова – моћи ће у реалном времену да решавају задатаке и постављавају питања предавачима. Сви часови ће бити снимљени и ученици ће моћи и одложено да их погледају.

Ученици, односно њихови родитељи само треба да се бесплатно региструју на порталу на којем ће бити постављени линкови за часове, снимци тих часова, као и остали корисни материјали.
Линк се налази на сајту Природно-математичког факултета у Новом Саду
Сваког дана током „Недеље мале матуре на ПМФ-у“, ученици ће слушати припрему за малу матуру из по једног предмета и то:
понедељак, 13. јун, од 11 часова – ФИЗИКА;
уторак, 14. јун, од 11 часова – МАТЕМАТИКА;
среда, 15. јун, од 11 часова – ХЕМИЈА;
четвртак, 16. јун, од 11 часова – БИОЛОГИЈА;
петак, 17. јун, од 11 часова – ГЕОГРАФИЈА.
ПМФ у Новом Саду је прошле године организовао први пут припреме за малу матуру из математике, на којима је учествовало неколико хиљада основаца. Позитивна искуства и реакције ученика су и били основни мотив да се и ове године држе ове припреме и то из свих области које се изучавају на факултету. На тај начин ПМФ жели да помогне основцима да што боље положе малу матуру и упишу жељене школе.