Додељени уговори за запошљавање нових радника

У  великој сали Скупштина општине Темерин 14. јула представници Општине Темерин и Националне службе за запошљавање (НСЗ) доделили су 11 уговора за запошљавање нових радника код постојећих послодаваца. Ове године предвиђено је више средстава из буџета за ове намене, тако да је за свако новозапослено лице издвојено 150.000 динара.

Уговоре су доделили заменик председника Општине Темерин Дејан Брадаш, чланица Општинског већа задужена за ресор привреде Мира Родић, као и заменик директора Националне службе за запошљавање филијала Нови Сад Миломир Цвијовић.

Мира Родић је том приликом истакла да је из буџета ове године издвојено више средстава за програме запошљавања и самозапошљавања, што представља борбу против незапослености.

Доделом ових уговора запошљавамо 11 нових радника и велико ми је задовољство што могу да кажем да је Општина Темерин ове године издвојила више средстава за ове намене. Надам се да ће ти млади људи остати да живе и раде овде, како би наша општина наставила да се развија још више и боље.

Заменик председника Општине Темерин Дејан Брадаш пожелео је предузетницима и новим запосленима много успеха у даљем раду и пословању.

Општина Темерин је дуги низ година активан учесник програма које спроводи Национална служба за запошљавање, а који се спроводе у складу са националном стратегијом и локланим акционим планом за запошљавање. Пожелео бих предузетницима и запосленима много успеха у будућем раду, да се шире и развијају свој бизнис и да из године у годину све већи број људи запошљавају. То је управо прави пут којим наша општина треба да иде, јер без нових радних места и запошљавања људи нема ни будућности за опстанак и развој једне локлане заједнице – нагласио је Брадаш.

Своје задовољство истакао је и заменик директора Националне службе за запошљавање филијала Нови Сад.

Кад год НСЗ распише јавне позиве, Општина Темерин је увек та која се прва јави. Имамо изузетно добру сарадњу. Поред ових програма филијала НСЗ је увек ту и као техничка подршка. Изузетно нам је задовољство да учествујемо у уручивању оваквих уговора и пожелео бих свима који су добили уговоре много успеха у раду.

Ове године Општина Темерин издвојила је шест милиона динара за програме запошљавања и самозапошљавања на територији општине Темерин, које спроводи у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

 

Т. К.