Gotova mala matura, danas žalbe

Svi učenici su bili u obavezi da molažu malu maturu koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja

Završni ispit, mala matura, završena je polaganjem testa iz srpskog jezika, matematike i kobinovanog testa – biologija, hemija, fizika, istorija, geografija. 

Danas, 19. juna, do 16 časova traje prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita, a sutra od 8 do 16 časova prijem i rešavanje žalbi učenika na rezultate završnog ispita u osnovnim školama u okružnim upisnim komisijama.

U petak, 23. juna do 8 časova biće objavljeni konačni rezultati. U subotu i nedelju, 24. i 25. juna od 8 do 15 časova učenici treba da predaju liste želja u osnovnoj školi, 29. juna od 8 časova mogu proveriti liste želja, zatim do 15 časova mogu mogu uputiti žalbe na izražene želje i unos ispravki. Poslednjeg dana juna do 12 časova biće objavljene zvanične liste želja učenika, kaoprovera liste želja na zvaničnom i tehničkom sajtu.

Prvog radnog dana narednog meseca, 3. jula, od 8 časova biće objavljeni zvanični rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama, a do 20 časova biće objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu.

Upis učenika u srednje škole – prvi upisni krug (osim u muzičke i baletske) biće obavljen 4. i 5. jula, a istog dana od 8 do 15 časova mogu se predati popunjene liste želja sa odabranim školama smerovima gimnazija i obrazovnim profilima za drugi krug.

U petak, 7. jula, do 8 časova biće objaljena preostala slobodna mesta posle drugog upisnog kruga, kao i konačna raspodela učenika po školama u drugom upisnom krugu. Do 15 časova obaviće se upis učenika u srednje škole – drugi upisni krug, osim u muzičke i baletske.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

"Gotova mala matura, danas žalbe"

Објавите коментар

Ваша email адреса неће бити јавно објављена.
Брзи превод