Хуманост на делу

НА ТУРНИРУ УЛИЦА ТЕМЕРИНСКЕ ОПШТИНЕ УЧЕСТВОВАЛО 16 ЕКИПА

Традиционални турнир улица у Бачком Јарку, први пут је изашао ван оквира овог насеља, обухвативши целу темеринску општину, у организацији Школе фудбала Један тим (One team) и подршку Општине Темерин и више од 20 локалних привредника.

Имао је хуманитарни карактер, а прикупљена новчана средства у износу од 203.800 динара, преусмерена су за лечење младе суграђанке Доротеје. Гест за похвалу, направиле су три најбоље екипе, јер су се одрекле награда и новац донирале у сврху њеног лечења. Епитет најхуманије екипе, припао је Уругвају, чији су сви играчи донирали средства.

Учествовало је 16 екипа, свака улица је наступала под именом неке од репрезентација са предстојећег Светског првенства у Катару. Организација је била за чисту десетку, играло се под светлошћу рефлектора, пред више стотина гледалаца, без неспортских потеза, уз ефектне потезе и аплаузе.

Финале је обележио троструки стрелац Балаж Пашка, јунак победе (3:1) у двобоју Мексика (улица Павла Папа) и Бразила (улица Иве Андрића), док је Енглеска (улица Ђуре Јакшића) у борби за 3. место надвисила Белгију (улица Виноградска) – 3:1. Пехаре је уручио Младен Зец, председник општине Темерин.

За најбољег играча турнира, проглашен је Доминик Илеш (Мексико), док је Балаж Пашка, такође из победничког састава, најбољи стрелац. Љубомир Гуглета (Бразил) је добио признање за најбољег голмана.

Задовољни смо, због чињеница да смо на једном месту успели да окупимо незанемарљив број људи великог срца и да је у једној мултинационалној средини све протекло у позитивним вибрацијама и заједништву – истакао је Александар Јојић, председник организационог одбора турнира.

М. Менићанин