Маске за косу од кокосовог уља

Кокосово уље је познато по свом магичном дејству на цело тело, али највише се користи када је нега косе и лица у питању. Уколико имате проблем са косом у виду хидратације, тачније њене дехидрираности, уколико вам се коса ломи, крза на крајевима или пак споро расте, онда је кокосово уље идеално решење за све проблеме.

15

Поред јачања и хидрирања косе, кокосово уље поспешиће и убрзаће раст косе, тако да је одлично решење уколико се борите са тим проблемом.

Маске за косу са кокосовим уљем:

Своју косу можете неговати и помоћу разних маски на бази кокосовог уља.

  1. Маска за хидратацију суве косе: У једну чинију разбијте и умутите јаје, након чега му додајте две кашике отопљеног кокосовог уља и једну кашику меда. Смесу добро сједините и нанесите равномерно на влажну косу. Након наношења маске косу умотајте у пешкир или ставите капу за туширање. Пола сата од наношења маске оперите косу.

  2. Маска против ломљења косе: Помешајте 2 кашике отопљеног кокосовог уља са кашиком јабуковог сирћета. Смесу нанесите на целу косу од корена до врхова и оставите да одстоји на коси 15 до 20 минута, након чега је можете испрати са косе.

  3. Маска за опоравак веома оштећене косе: Уколико вам је коса веома оштећена маска која ће је најбоље опоравити представља комбинацију две кашике отопљеног кокосовог уља и једне кашике уља јојобе. На суву косу нанесите ову маску и оставите да делује преко ноћи. Косу умотајте на пешкир или капу за туширање и добро је исперите ујутро.

М. З.