Najbolji sportisti u 2016. godini Ana i Karolj (VIDEO)

Uručena priznanja za najbolje sportiste, sportske radnike, klubove i škole u opštini Temerin-

U svečanoj sali Skupštine opštine Temerin 10. januara uručena su priznanja najboljim sportistima, sportskim radnicima, klubovima i školama u opštini Temerin za rezultate ostvarene u sportu u 2016. godini. Nagrade najboljim pojedincima i ekipama uručio je Đuro Žiga, predsednik Opštine Temerin. Najbolja mlada sportistkinja je Nevena Gajić, najbolji mladi sportista Pero Tepić, najbolja sportistkinja Ana Bosnić, najbolji sportista Karolj Koroknai, najbolji trener Dragan Milošević, najbolji klub STK Temerin, najbolji sportski radnik Dragoljub Đorđević, nagrada za životno delo pripala je Milanu Grujičiću. U oblasti školskog sporta sledeći učenici i njihovi profesori ostvarili su rezultate na desetoj Školskoj Republičkoj olimpijadi: -OŠ „Petar Kočić“ Temerin – Rukomet, dečaci – 1. mesto; plivanje: Marko Jovančić – 3. mesto; džudo: Zorana Pavlović – 1. mesto, Milica Lavrnja – 2. mesto, Nevena Gajić – 3. mesto, Lana Mrdalj – 3. mesto, profesori fizičkog vaspitanja – Duško Toroman i Mirjana Radić. -OŠ „Danilo Zelenović“ Sirig – Džudo: Danijela Radović – 1.mesto, Nađa Višnić– 2. mesto, Mia Radulović– 3. mesto, Anja Erceg – 3. mesto i profesor fizičkog vaspitanja Zoran Budać. -OŠ „Slavko Rodić“ Bački Jarak – Plivanje: Deana Babić – 2. mesto, džudo: Kristina Marton – 3. mesto i profesor fizičkog vaspitanja Miroslav Anđelov.

NAJBOLJA MLADA SPORTISTKINJA – NEVENA GAJIĆ – DŽUDO KLUB “TSK” TEMERIN

Nevena je počela da trenira džudo sa 6 godina. Njena starija sestra Tijana je već bila u sali, pa je i mala Nevena poželela da se oproba u ovoj istočnjačkoj veštini borbe. Nakon vrlo kratkog vremena, samopregornog truda, rada i odlučnosti da istraje, Nevena postiže odlične rezultate i na takmičenjima. Na Vojvođanskom prvenstvu, njenom drugom izlasku na tatami, Nevena osvaja titulu vicešampiona. To je za Nevenu bio veliki uspeh i motiv da se sa još više entuzijazma posveti treninzima i da unapredi svoje rezultate. Do sada, Nevena je osvojila oko 70 medalja. Njena najznačajnija dostignuća u 2016. godini su: osvojeno prvo mesto i zlatna medalja na Prvenstvu Vojvodine, prvo mesto i zlatna medalja na Prvenstvu države i peto mesto na Balkanu. Nevena je 2016. godine bila i učesnik Školske Republičke olimpijade koju organizuje Savez za školski sport Srbije, i u veoma jakoj konkurenciji osvojila treće mesto,te je na taj način promovisala i svoju Osnovnu školu “Petar Kočić”, gde pohađa osmi razred i u kojoj je, naravno, odličan učenik, kao što to obično biva sa odličnim sportistima.

NAJBOLJI MLADI SPORTISTA – PERO TEPIĆ – „STK“ TEMERIN

Pero Tepić stonim tenisom je počeo da se bavi u svojoj desetoj godini. Vrlo brzo je postao jedan od najboljih igrača svoje generacije. Danas je standardni juniorski reprezentativac Srbije, član muške ekipe „STK“ Temerin, koja uspešno nastupa u Prvoj saveznoj ligi. Pobednik je međunarodnog Novogodišnjeg turnira u Novom Sadu. Osvajač je trećeg mesta na državnom TOP 12 takmičenju za juniore. Pero je osvajač bronzane medalje na završnom TOP 12 takmičenju za juniore 2016. godine, član je juniorske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, ekipni vicešampion Vojvodine u juniorskoj konkurenciji u sezoni 2016/2017., pobednik međunarodnog turnira u Novom Sadu u konkurenciji juniora 2016. godine. Perspektivan, mlad, talentovan, Pero Tepić je sportista koji obećava mnoge titule u stonom tenisu za svoj Temerin.

NAJBOLJA SPORTISTKINJA – ANA BOSNIĆ – DŽUDO KLUB “TSK”

Od svoje 7. godine Ana trenira džudo i do današnjeg dana ljubav prema ovom sportu se ne gasi. U svojoj karijeri osvojila je preko sto medalja i desetak pehara kao najbolja takmičarka na raznim turnirima i kupovima, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Član je džudo reprezentacije od 2011. godine, kada je učestvovala na Olimpijadi mladih u Trabzonu u Turskoj. Ana je bila tri puta prvak Srbije, osvajala je medalje na Prvenstvima Srbije u svim uzrasnim kategorijama. Iza sebe Ana ima i dve Balkanske medalje, srebrnu i bronzanu. Uporedo sa džudom, Ana trenira i sambo, rusku borilačku veštinu. Svaki put kada bi uzela učešće na sambo takmičenju, osvajala je zlatne medalje na prvenstvima države. Svakako,najveći uspeh naše Ane predstavlja 2. mesto na Prvenstvu sveta u Seulu u Koreji. Ana je 2016. godine ostvarila zavidne uspehe. Postala je prvak države za juniore i seniore u sambou. Na prvenstvu Evrope u sambou u Tuluzu u Francuskoj osvojila je fantastično treće mesto. Osvojila je titulu vicešampiona države u džudu. Krajem decembra učestvovala je na državnom, ekipnom prvenstvu, gde je kao član tima osvojila treće mesto i bronzanu medalju. Na Evropskom ekipnom prvenstvu ova sjajna ekipa osvaja odlično sedmo mesto.

NAJBOLJI SPORTISTA – KAROLJ KOROKNAI – STRELIČARSKI KLUB “CASTLE ARCHERY”

Streličarstvom je počeo da se bavi pre sedam godina. Rekreativno. Tada je to bila manje poznata i priznata grana ovog sporta koji se zove „goli luk“, odnosno luk bez nišana i stabilizacije. Osnivanjem kluba u Temerinu, 2011. godine, počinje ozbiljniji rad i trenizi, kao i odlasci na takmičenja. Posle oprobavanja u različitim disciplinama, Karolj se opredeljuje za „fild! i u manjoj meri za 3D takmičenja. U obe discipline, Karolj postaje prvak Srbije. U 2016. godini, sledi niz domaćih i međunarodnih takmičenja na kojima Karolj ostvaruje izuzetne rezultate: Alpe Adria Kup u Mađarskoj – 1. mesto, Gran Pri Mađarske – 2.mesto, Alpe Adria Kup u Hrvatskoj – 2. mesto, Prvenstvo Srbije – 1. mesto, Svetsko prvenstvo u Dablinu, Irska, – 12. mesto, kao i sticanje kvote za Svetske igre 2017. godine u Poljskoj.

NAJBOLJI TRENER – DRAGAN MILOŠEVIĆ – FK “MLADOST” BAČKI JARAK

(predstavnik FK „Mladost“ Bački Jarak je u ime Kluba i trenera Dragana Miloševića odbio da primi nagradu smatrajući da je ovogodišnja dodela priznanja najboljim sportistima u 2016. godini politički obojena)

Dragan Milošević svoju igračku karijeru ostvario je u klubovim FK “Radnički” u Kovinu, FK “Titel” iz Titela, FK “Elan” iz Srbobrana, FK PAE Korintos u Grčkoj, FK “TSK” Temerin i FK Petrovaradin. Nakon ostvarene takmičarske karijere, Dragan ulazi u trenerske vode i počinje sa radom sa mlađim kategorijama u FK “TSK” u Temerinu, gde sa kadetima osvaja prvo mesto u Vojvođanskoj ligi. Prvi seniorski tim koji je vodio, FK “Jedinstvo” iz Rumenke, pod njegovim vođstvom osvaja prvo mesto u Gradskoj ligi. Nakon toga, ponovo je na trenerskom mestu FK “TSK”-a sa kojim osvaja takođe prvo mesto u Novosadskoj ligi. Nakon rada u još nekoliko klubova, trenutno se nalazi na mestu prvog trenera FK “Mladost” iz Bačkog Jarka gde ostvaruje zavidne rezultate. Trenerski zanat je učio od eminentnih srpskih fudbalskih trenera i poseduje nacionalnu fudbalsku “A” licencu. Kao trener FK “Mladost” iz Bačkog Jarka u 2016. godini ostvaruje sledeće rezulatate: 1. mesto u Kupu grada Novog Sada, 1. mesto u Kupu Vojvodine, učešće u 1/16 finala Kupa Srbije, trenutno je FK “Mladost” Bački Jarak jesenji prvak Vojvođanske lige-JUG, gde polako najavljuje ulazak u viši rang takmičenja – Srpsku ligu.  

NAJBOLJI KLUB – „STK“ TEMERIN

Stonoteniski klub Temerin osnovan je 1967.godine. Početkom osamdesetih godina prošlog veka, ženska ekipa je napravila istorijski rezultat ulaskom u Prvu saveznu ligutadašnje velike Jugoslavije. Devedesetih godina, ponovo ženska ekipa ostvaruje fantastične rezultate. Pet puta zaredom postaje državni prvak i dva puta stiže u četvrt finale Kupa Evropskih šampiona. Muška ekipa se 1992. godine plasira u Super ligu tadašnje SRJ. Najbolji rezultati Kluba u 2016. godini su mnogobrojni. Ženska ekipa kao prva u Vojvođanskoj ligi, plasirala se u drugu Saveznu ligu. Muška ekipa „STK“ Temerin, kao prvak druge savezne lige, plasirala se u prvu Saveznu ligu, u kojoj trenutno nakon jesenjeg dela prvenstva zauzima 2. mesto među deset najboljih ekipa Srbije,sa 16 bodova, samo 1 bod zaostatka za prvoplasiranom Unireom, i skorom od 7 pobeda i 2 poraza. Ekipa juniora osvojila je drugo mesto na Prvenstvu Vojvodine. Ekipa kadeta osvojila je prvo mesto na Prvenstvu Vojvodine. Ekipa mlađih kadeta osvojila je treće mesto na Prvenstvu Vojvodine.

NAJBOLJI SPORTSKI RADNIK – DRAGOLJUB ĐORĐEVIĆ – FK “TSK”

Dragoljub svoju bogatu sportsku karijeru ozbiljnije počinje davne 1978. godine, kada osniva košarkaški klub. U tom klubu je bio na mestu predsednika sve do 1982. godine kada završava mandat. Te 1982. godine javila se potreba za fizioterapeutom u fudbalskom klubu “Fruškogorac” iz Sremske Kamenice i Dragoljub prihvata posao. Pored poslova fizioterapeuta, ujedno obavlja i poslove sekretara kluba, pa čak je obavljao i trenerske aktivnosti i vodio omladinsku selekciju sve do 1992. godine. U fudbalski klub “Slavija” dolazi 1995. gde se zadržava sve do 1999. godine. Zbog porodičnih problema napušta Slaviju. Nakon izvesnog vremena, kroz kontakte sa tadašnjim čelnim ljudima Fudbalskog kluba “TSK” iz Temerina i uz dogovor počinje da radi u Klubu kao tehnički sekretar i fizioterapeut, gde je i danas aktivan. Dragoljub ima iza sebe više od 40 godina bavljenja sportom i sportskim aktivnostima.

NAGRADA ZA ŽIVOTNO DELO – MILAN GRUJIČIĆ – ORK “MLADOST-TSK” TEMERIN

U jesen 1971. godine, u prvom razredu gimnazije, Milan Grujičić se opredelio za aktivno bavljenje rukometom. Taj početak je inače vezan i za reaktiviranje Rukometnog kluba „TSK“ iz Temerina koji je nekoliko godina bio van sistema redovnih takmičenja. Relativno mali broj igrača u ekipi je uslovio da odmah te takmičarske 1971/72. godine postane prvotimac i standardni igrač prve postave. Igračka karijera mu je trajala do 1990. godine kada zbog povrede i obaveza na radnom mestu prestaje sa aktivnim igranjem rukometa. Treba napomenuti da je izvesno vreme proveo i u ekipi rukometnog kluba Čelik iz Bačkog Jarka. U to vreme (bivše Jugoslavije) konkurencija u rukometnom sportu je bila izuzetno jaka. Reprezentacija Jugoslavije je bila olimpijski i svetski šampion. Realno, teško je bilo plasirati se sa ekipom u viši rang takmičenja ili kao pojedinac otići u neki klub višeg ranga takmičenja. Po završetku igračke karijere, dve godine je bio trener u RK „TSK“ iz Temerina. Zbog obima posla na radnom mestu, ipak se odlučuje da svoj rad u klubu ostvari kroz rad u upravama klubova i na taj način pomogne u realizaciji sportskih rezultata. Pored članstva u Upravnom odboru RK TSK, bio je i sportski direktor u ŽRK Termovent, koji je u to vreme bio superligaš u ženskoj rukometnoj ligi tadašnje države Srbije i Crne Gore. Jedno kratko vreme je prpoveo i u Upravnom odboru Fudbalskog kluba „TSK“ iz Temerina. Kao član Upravnog odbora RK „TSK“ iz Temerina, dao je veliki doprinos njegovom radu i postizanju najvećeg sportskog rezultata ovog kluba, koji je u sezoni 2006/2007. ostvario plasman u Prvu rukometnu ligu Srbije. U avgustu 2008. godiine, jedan je od aktera formiranja zajednice rukometnih klubova u našoj opštini. RK „Mladost“ iz Bačkog Jarka i RK „Mladost TSK „iz Temerina, zbog čega je lično izuzetno ponosan. U svojoj dosadašnjoj sportskoj karijeri, kao sportski radnik u rukometu, biran je za člana rukometnih organizacija počev od Međuopštinskog rukometnog saveza Žabalj, sve do Rukometnog Saveza Srbije.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

"Najbolji sportisti u 2016. godini Ana i Karolj (VIDEO)"

Објавите коментар

Ваша email адреса неће бити јавно објављена.
Брзи превод