Направите сами свој напитак за детоксикацију на бази воде

Сама вода одличан је начин да помогнете организму да се реши токсина, али уз пар једноставних састојака, вода може постати фантастично пиће за детоксикацију. У зависности од ваше стратегије детоксикације, овакву воду можете пити свакодневно. Напитке најбоље правити увече и чувати их у фиржидеру током ноћи.

Вода са јабукама и циметом

Цимет помаже у стимулисању органа да се сами детоксикују, а јабука обезбеђује природне витамине и минерале неопходне за здравље организма. Овај напитак је бољи од саме воде, јер је користан подстицај за детоксикацију. Помешајте састојке у размери 1:1, што значи у литру воде иде једна танко осечена јабука и један штапић цимета.

Вода са краставцем, лимуном и наном

Сви бољи програми детоксикације укључују краставац, због његовог састава – у његов састав улази углавном вода (око 90%) што га, између осталог, чини и одличном намирницом за хидратацију организма. Лимунска киселина одлична је за детоксикацију пробавног тракта, а нана у овом конкретном случају служи да побољша укус. У три литре воде додајте три танко исечена лимуна, пола краставца средње величине и десетак листова свеже нане.

Једноставна вода за детоксикацију

Ујутро, на празан желудац, попијте чашу воде у коју сте убацили свеже цеђени сок од пола лимуна. Ујутро сте највише дехидрирани, а овај напитак, осим што активира пробавни систем и помаже му да се припреми за дан који је пред њим, помаже вам и да хидратизирате организам.

Вода са јабуковим сирћетом

Јабуково сирће је згодна помоћ за детоксикацију те је добро да га имате у кући. Оно може помоћи у елиминисању токсина из крви и јетре, стимулисању кретања лимфне течности као и код пробаве. Како би овај напитак био што укуснији, у две литре воде додајте један танко исечен лимун, пола танко исеченог краставца, три кашике јабуковог сирћета и четири листа нане (није обавезно).

Вода за мршављење

Како бисте очистили организам, али уједно и побољшали процес елиминисања сувишних килограма, онда је овај напитак баш за вас. У три литре воде помешајте три кашике грејпфрута, једну мандарину, пола ситно исеченог краставца и два листа нане. Грејпфрут садржи витамин Ц који организму помаже да масти претвори у енергију. Мандарина повећава осетљивост на инсулин, стабилизује ниво шећера у крви и подстиче сагоревање масти. Краставац смањује надимање и задржавање воде у организму. И, на крају, нана смирује стомак и побољшава пробаву. За најбоље резултате, пијте чашу (250 мл.) напитка пре сваког оброка у трајању од десет дана.

М.З.