Обележен Дан Месне заједнице Бачки Јарак

Поводом Дана Месне заједнице Бачки Јарак, који се обележава данас, 11. маја, положени су венци код бисте Гаврилу Принципу и Славку Родићу у центру Бачког Јарка, као и код бисте Петру Кочићу, Бранку Ћопићу и Мили Марчети у етно-парку “Брвнара”.

Венце су положили представници МЗ Бачки Јарак, Културног центра “Лукијан Мушицки” Темерин и Савеза удружења бораца народноослободилачког рата. Председник МЗ Бачки Јарак Владо Карановић истакао је важност обележавања овог дана.

На данашњи дан пре 75 година велики број досељеника дошао је у наше место и због тога овај дан обележавамо као Дан села. Традиционало се сваке године окупљамо у великом броју. Ове године због коронавируса смо Дан села обележили нешто скромније, али је најбитније да се 11. мај никад не заборави и да се традиција настави. Надамо се да ће следеће године ова ситуација са пандемијом да се нормализује и да ћемо моћи да се окупимо и у већем броју – додаје Карановић.

У Бачки Јарак највећа гурпа досељеника стигла је 11. маја 1946. године. Стигле су 332 породице са 1869 одраслих особа и 747 деце, узраста до 14 година.  

Т. И.