Obeleženo četvrt veka jadženta

U Temerinu je u petak, 2. marta, obeleženo 25 godina od zaštite autorske ideje  jadženta prof. Janka Pavlisa, sportske discipline  za muškarce i žene koji učestvuju zajedno u istoj ekipi-

U sportskoj sali Srednje škole  „Lukijan Mušicki“ u Temerinu u prepodnevnom programu odigrana je utakmica ekipa „Lukijan Mušicki“ i „Jadžent klub  JP93“ iz Temerina. Rezultat je  bio 42:24, naravno za ekipu onih što redovno treniraju u Klubu.
-U poslepodnevnom programu nastupila je ekipa koju su činili mnogi igrači koji su dugo vremena proveli trenirajući jadžent u klubovima iz  Temerina, Siriga, Zmajeva, Gospođinaca, Bačkog Gradišta. Pored ovoga, treba istaći da je događaju prisustvovalo i nekoliko bračnih parova sa svojom decom koji su se upoznali na jadžentu i uspešno nastavili kroz zajednički život. Naravno nisu svi mogli doći zbog svojih radnih obaveza – kaže prof. Pavlis, autor jadženta.
Odigrana je utakmica između ekipa SŠ „Lukijan  Mušicki“ i „JP93“.  Rezultat na kraju utakmice je bio 40:25 za  JP93,  najbolja igračica utakmice bila je Slađana Vojin Prokić, najbolji igrač utakmice Miloš Vojin.
Utakmici su prisustvovali  i Goran Petrović koji je predsednik Udruženja pedagoga fizičke kulture Beograda i projekt menadžer Vladimir Đumić. Naravno, oduševljenje  viđenim nisu krili. U razgovoru nakon utakmice sa autorom jadženta prof. Jankom Pavlisom i direktorom SŠ „Lukijan Mušicki“,  Milomirom Radićem.  U načelu je dogovoreno da će Goran Petrović pisati projekat sa temom  Poboljšanje muško-ženskih odnosa kroz igru jadžent, uz pomoć Miroslava Markovića iz  Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja  Republike Srbije koji je inače i preporučio  Petrovića.  Takođe je  razmatrana i mogućnost zajedničkog nastupa na  kongresu fiskulturnika Evrope i celog sveta od 26. do 29. septembra u Istambulu, u Turskoj, na koji je poziv lično uputio predsednik  Fiskulturnika  Evrope  Branislav Antala.
Nakon sastanka u Mesnoj zajednici u Sirigu organizovana je zajednička večera svih igrača i onih koji su pomogli organizaciju uz živu muziku do duboko u noć .
 
Fotografija: prof. Janko Pavlis. 
Na prvoj fotografiji sede s leva na desno : Pera, Ivana, Radojka, Noemi, Betina, Slađana, Valentina, Milica, stoje s  leva na desno: Boris, Pejić, Prokić, Joška, Veronika, Milan, Panić, Miloš, Dario, Svetlana, prof. Janko Pavlis, autor jadženta. Na parketu sede deca jadžent parova.
Na drugoj fotografiji: bračni parovi sa decom Joška Banski i Betina sa decom, Dragan Prokić i Slađana sa decom i Vera Panić sa kćerkom, otac Saša.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

"Obeleženo četvrt veka jadženta"

Објавите коментар

Ваша email адреса неће бити јавно објављена.
Брзи превод