Општина Темерин стипендира 50 студената

У свечаној сали Скупштине општине Темерин 23. новембра додељени су уговори студентима о стипендирању њиховог школовања.

Стипедније су добили сви пријављени студенти који су испуњавали услове конкурса, а било их је 50. Они ће месечно добијати 8.000 динара наредних десет месеци.

Уговоре су уручивали председник Општине Темерин Младен Зец, као и чланица већа задужена за образовање Изабала Урбан која је рекла студентима поручила да раде на себи, јер знање је нешто што им нико не може одузети.

Ово је било свечано потписивање уговора за студентске стипендије. У зависности од године пријави нам се од 40 до 70 студената. Ове године јавило се 50 студената и сви су испунили услове, а један од основних је био наравно просек студија од 8.5. Општина Темерин помаже студентима тако што и субвенционише њихове путне трошкове са 1.000 динара месечно. Надамо се да ћемо успети стипендије моћи мало и да увећамо, али ту се увек водимо републичким нивоом. Верујемо да им је битно што се о њима локалана самоуправа брине, помоћ јесте скромна, али током 10 месеци то је ипак значајна сума. Знање је вредно и велико благо и нико вам га не може узети. Са знањем живите један другачији, квалитетнији живот, а тим боље уколико га искористите, јер тиме обезбеђујете себи бољи живот.

Младен Зец је том приликом истакао да ће увек ценити и награђивати вредне студенте.

Као и претходних година, али и свих оних које су пред нама, вредноваћемо и награђивати најбоље студенте. Поносни смо на њихов рад, труд, памет и креативност. Желимо да верујемо да ће ове стипендије бити само подстицај за њихов даљи труд и успех, а да ће, након студија, пронаћи послове и засновати радне односе, ако не у свом месту, онда бар у нашој лепој и плодотворној Србији – нагласио је Зец.

Т. К.