Предлози како да украсите ускршња јаја

Јаја пилићи – Ова јаја су веома слатка и забавна! Потребно је офарбати јаја у жуту боју, пожељна је интезивно жута боја – канаринац жута. Оставите јаја да се осуше и ставите перо на врх. Исеците кљун од наранџастог папира и залепите на јаје. Користите маркер да нацртате две тачке за очи. Ставите птице у сломљене љуске од јаја, да леже као у гнезду.

Јаја са текстуром – Ако умотате јаја крпом пре него што их бојите ви ћете створити дизајн који ће изгледати као да су осликана руком. Да би се постигао овај изглед, користите тканине попут чипке, газе или мрежасте тканине. Исеците комад тканине у облику квадрата, умотајте чврсто око јајета и причврстите гумицом. Ставите јаја у боју, а за још боље резултате користите нови комад тканине за свако јаје.

Јаје декупаж – Јаја декорисана декупаж техником изгледају врло лепо и креативно. Можете направити декоративна јаја за најмлађе уз помоћ оригами папира у пастелним бојама, стварајући занимљиве дизајне. Слој декупаж лепка ће задржати дизајн на месту.

Јаја са тракама – Уз помоћ лепљиве траке можете лако направити колаж смењивањем малих комада лепљиве траке. Залепите траку на јаја у геометријским облицима, уклањајући вакум који се створио пре наношења боје. Уклоните неколико комада траке пре него што ставите јаја натраг у боју. Резултат? Сјајан. Омбре јаја са геометријским облицима.

Као осликана јаја – Да ли можете да замислите тајни састојак овог начина сликања? То је боја за храну! Да дате својим јајима забавне боје и текстуре, узмите влажни папирни убрус и сирће и замотајте око јајета. Проверите да папир није предебео. Притисните благо тубе са прехрамбеном бојом на папир (не користити више од три боје у исто време). Нека јаје „седи“ неколико минута, а затим уклоните салвету да видите резултате.

Цветна јаја – Веома једноставно, јер су вам потребне само тродимензионалне налепнице у облику цвећа. Залепите цвећа на обојена јаја и покажите своје лепе дизајне у сребрним чинијама.

Јаја са шљокицама – Додајте мало сјаја јајима уз помоћ шљокица. Само обједините мало лепка са шљокицама које одговарају боји јајета и бојите користећи малу четкицу. Лепак ће се осушити остављајући шљокице на јајету.

Јаја са узорком мермера – Нема потребе да сте квалификовани уметник да направите ова јаја. Све што је потребно је мало влажног лепка и фарба за јаја. Обојите јаја и оставите их да се осуше. Онда их прекријте влажним лепком и ставите их у други слој боје. Када се осуши, лагано трљајте влажни лепак и понављајте све док се не оствари резултат који желите. (Напомена: мокар лепак није сигуран прехрамбени производ, дакле, били би добро да не конзумирате та јаја и да их користите само као украс).

Апстрактна јаја – Ово је модерна верзија украшавања јаја и треба да представља мали „неред“ на јајима. Када се осуши обојено јаје, умочите четкицу у црну, или користите тубицу црне боје да направите занимљиве дизајне на јајима.

Јаје са зекама – Додајте забавни елемент јајима помоћу боје. Сачекајте док се јаја потпуно осуше, а затим нацртајте зеку на јајету користећи белу боју. Када се боја осуши, додати још мало боје, пинк на ушима и маркером нацртајте очи и њушкицу.

Јаја са гумицама – Нашарати јаја никада није били лакше. Створите занимљив изглед стављајући гумицу на јаје пре него што да потопите у боју. Умотајте јаје широким гумицама пре бојења, а затим сачекајте да се јаје осуши и скините гумице. Оперите гумице врло добро да се избегне пренос боје.

Јаја са сличицама – За стварање ових дизајна, потребно је да се офарбана јаја потпуно осуше. Онда залепите декоративне беле сличице стварајући модерне дизајне.

Јаја са обојеном чипком – За лепи украс, додајте чипкану траку која одговара боји вашег јајета. Исеците чипку тако да се уклапа у величину јајета и залепите је топлим лепком.


М. З.