Сирижани на цени после успешне јесени

Квартет отишао у Славију

Иза фудбалера ОФК Сирига је успешна јесен у Новосадској лиги, окончали су је на четвртој позицији, са 32 бода, а једини су победили јесењег првака Ветерник. Одбрана је била јачи део ланца успеха, мрежа иза леђа Луке Тарабића затресла се 11 пута, па није изненађење да је поуздани голман на мети многих клубова.

Извесно је да ће одбрамбена линија остати без Петра Петровића, једног од најбољих штопера лиге, пошто ће каријеру наставити у Татри из Кисача. То је његов повратак у старо јато, мотивисан жељом да помогне у борби за опстанак чети тренера Драгана Ћулума.

– Провео сам леп период у Сиригу, желео бих да се захвалим председнику Ћурчићу на сјајној сарадњи. Красила нас је изузетна атмосфера у екипи, то нас и је и довело уз раме водећима. Један од разлога одласка је и чињеница да је клуб напустио тренер Мишковић, са којим сам у више клубова провео укупно 11 година. Враћам се у добро познату средину, јер сам дрес Татре носио две и по године – рекао је Петар Петровић.

 

Најбољи стрелац Един Ферати ће у пролећним биткама носити дрес новосадске Славије, а истим путем су отишли Урош Дражић (на слици десно), Силден Мисини и Божидар Вучковић. Нема сумње да је клуб са Салајке овим квартетом добио вредна појачања и да већ сада размишља о наредној сезони, протканој озбиљним амбицијама, имајући у виду да се актуелна трка за прво место, због бодовне залихе, свела на Ветерник и темерински ТСК.

 

Сирижанима предстоји решавање питања тренера, јер је Драган Мишковић, после две године, одлучио да се повуче са кормила. Једна од опција је Небојша Вулић, досадашњи помоћник, с обзиром да одлично познаје кадар.

 

Текст и фото: М. Менићанин