Сирижани прваци Градске лиге Новог Сада

Импресивном пролећном серијом, са свих 15 победа, уз гол-разлику 62:7, фудбалери ОФК Сирига, ударили су печат на прво место у Градској лиги Новог Сада. После само једне сезоне, изборили су експресан повратак у Новосадску лигу, где од јесени имају високе циљеве. Остварени резултати никог нису оставили равнодушним, а могли би да представљају замајац за успехе и у вишем рангу.

Не смемо више никад да дозволимо да клуб испадне у најнижи ранг такмичења. Имамо инфраструктуру и услове за српсколигашки оквир, подигли смо се и организационо, а имамо подршку, не само Сирижана, већ и љубитеља фудбала из целе темеринске општине. Нећемо се успавати на ловорикама оствареног резултата, желимо да наставимо узлазном линијом и да наредне сезоне, у јачој конкуренцији, будемо тврд орах свима – каже Никола Вукашиновић, председник клуба.

 Пре почетка трке, постављен је јасан циљ – освајање првог места, иако су две водеће екипе имале проходност ка вишем рангу. Пола у шали, пола у збиљи, Сирижани кажу да би  друго место било као зима без снега, и да су зато одлучно и сложно јуришали ка трону.

После јесење етапе и два пораза на теренима конкурената, било је јасно да постоје одређене слабости и да их морамо отклонити. Засукали смо рукаве, направили додатну селекцију и навијачима приредили прегршт пролећних радости. Број гледалаца на трибинама је огледало учинка. Сусек смо победили минималцем на крилима више од 500 гледалаца, а још више их је било у дербију са најближем пратиоцем Бачком из Бегеча (3:1), када смо преокретом потврдили доминацију у лиги – рекао је Никола Вукашиновић.

Најмлађи тренер у лиги, Александар Миљковић, са одлично укомпонованим тимом, поставио је лествицу високо, јер 15 пролећних победа представља учинак вредан поштовања. Ритам нису пореметиле ни повреде Александра Миловановића и Рајка Којовића, иако су обојица били пројектовани као носиоци игре.

Са гол-разликом 114:11, мерилом офанзивне оријентације, окончали смо трку. Пре почетка сезоне, окупио сам играче, рекавши им да очекујем редовне доласке на тренинге и да ме не интересује околност да је у питању најнижи степен такмичења. На сваком тренингу, било је минимум 20 играча, то је један од сегмената преваге спрам ривала – истиче тренер Александар Миљковић.


ТЕРЕТ НА ЛЕЂИМА 21 ИГРАЧА

Tоком пролећне етапе, дрес ОФК Сирига, носили су: голмани Александар Видовић, Жарко Јоргић и Станко Гогић и играчи Драгомир Декић, Борис и Срђан Брежњак, Милорад Косић, Александар Танасић, Немања Вулић, Марко Грујичић, Владимир Рабљеновић, Љубиша Вукеља, Бојан Ружин, Марко Којовић, Душко Васић, Дејан Радосављевић, Бојан Радић, Александар Марјанов, Јан Станковић и Стефан Митровић.


 

Две победе, са Слогом из Лока (13:0) и Москвом (11:0), остварене су двоцифреним резултатом, док је најбоља одбрана у лиги, мрежу сачувала на чак 22 утакмице.

Поносан сам на играче, јуначки су прегрмели бројне изазове. Бачка и Сусек су били једини конкуренти, али веровали смо у то што радимо, уз дозу оптерећења, свесни да се од нас очекује експресан повратак у Новосадску лигу. Играчи се међусобно нису посматрали као конкуренти за место у тиму, већ као саборци, окупљени око истог циља – нагласио је Александар Миљковић.


ВУКЕЉА НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ

Љубиша Вукеља је постигао 17 голова. Прате га Бојан Ружин (14), Милорад Косић (13) и Владимир Рабљеновић (12). Марко Грујичић и Александар Марјанов, ставили су потпис испод седам погодака.


Са енергијом вечитог младића, трчао је и борио се Љубиша Вукеља. Некадашњи играч Војводине, Партизана, Вашаша, кипарског Етникоса, Борца из Бањалуке, Челика (Никшић) и Пролетера, следеће седмице ће да наврши 39. година, али то није била препрека да потврди тезу о вечности класе.

Није лако пронаћи мотив да у овим годинама још будем на терену, али прича је од почетка слутила да има потенцијал да прерасте у задовољство. Лепо је када се уђе у виши ранг, то је најлепша сатисфакција за урађено на путу са бројним замкама. Све смо их избегли и у великом стилу освојили прво место – каже Љубиша Вукеља.

У тренуцима славља, Сирижани су ангажовали првог новајлију. Данијел Солдат (Војводина, Бачко Градиште), заоштриће конкуренцију у везном реду.


КОСТРЕШЕВИЋ УРУЧИО ПЕХАР

Новак Кострешевић, председник ФСГ Нови Сад, уручио је пехар за освојено прво место капитену Драгомиру Декићу, пожелевши Сирижанима пуно успеха у вишем рангу.

По питању инфраструктуре, ОФК Сириг је међу водећима на територији савеза, а ове сезоне је на терену потврдио да је сазрео и за резултатски искорак. Радује ме чињеница да се пажња посвећује раду са млађим категоријама – истакао је Кострешевић.


М. Менићанин