Вакцинисано 5900 људи у општини Темерин

У Дому здравља Темерин, од почетка вакцинације до сада, вакцинисано је 5900 особа, док је трећина ревакцинисана, јер како каже директор Дома здравља Темерин др Томислав Угарковић, они који су примили „Астра-зенеке“ вакцину, ревакцинишу се након шест недеља, па је стога мање оних који су примили другу дозу вакцине.

Према његовим речима, тренутно је ситуација у Дому здравља стабилна, а интересовање грађана за вакцинисање велико. У току дана буде прегледано око 100 људи, од чега највише буде 15 позитивних.

„Позивам наше суграђане да се јаве у што већем броју на еУправу ради вакцинације, да се што више чувају, слушају мере Кризног штаба и воде рачуна о болести која је јако опасна, како би се заштитили и спасили од корновируса“ – апелује др Угарковић.

Вакцинација грађана општине Темерин и даље се врши у два пункта за вакцинацију који се налазе у Дому здравља Темерин, на спрату поред лабораторије, и у амбуланти Бачки Јарак. Пријављивање за вакцинацију се, као и до сад, може урадити само електронским путем, посредством портала еУправе.

С. К.

 

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

1 Comment on "Вакцинисано 5900 људи у општини Темерин"

  1. Apel za vakcinaciju stiže sa svih strana, pa čak i od državnog vrha. Moj suprug star 80 god. je prijavljen preko Euprave početkom Februara ali još uvijek nije dobio poziv za vakcinisanje i to me mnogo brine..Hoće li se i u Temerinu moći vakcinisati bez poziva kao i u drugim mjestima?

Објавите коментар

Ваша email адреса неће бити јавно објављена.
Брзи превод