Вeче љубавне поезије у КЦ „Лукијан Мушицки“

У петак 16.4. Kултурни центар „Лукијан Мушицки“ био је домаћин „Вечери љубавне поезије“. Током вечери, уз прикладну музичку пратњу, својим љубавним стиховима публици су се представила четворица темеринских песника: Младен Бастаја, Зоран Боснић, Јовица Плачкић и Марко Јовичић.

Један од учесника, Младен Бастаја, рођени Темеринац, члан је Удружења књижевника Србије од 2002. године. Осамдесетих година своје прве песме посветио је деци и објављивао их у листовима “Малом Невену”, “Тик Таку”, “Темеринском Дијалогу”, “Змају”, “Растимо”. Објавио је књиге поезије за децу: “У плавим сновима среће”, “Врабац без репа”, “Башта дечијих снова”.

Према речима најмлађег учесника, Марка Јовичића са писањем песама кренуо је пре више од десет година угледајући се на познате писце – Недељка Попадића и Добрицу Ерића, а касније је са Недељком Попадићем остварио лепу сарадњу уз пропутовања по нашој земљи. Имајући у виду да га као младог човека инспирише љубав, у издању издавачке куће „Витез“ из Београда 2016. године, издао је једну збирку песама „Балада љубави“.

Учествовао је на многим културним дешавањима и фестивалима, међу којима је најпознатији „Витезово пролеће“ у Београду. Младима који желе да крену овим путем, путем уметности, препоручује да слушају себе, своје срце, да буду јединствени, да раде на себи, читају, јер само је тако успех загарантован.

М.М.

Поделите ову вест на друштвеним мрежама:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.