Бели К. поново продужен притвор

Према информацијама из Вишег суда у Новом Саду,  Бели К. (68) из Темерина против кога је подигнута оптужница за убиство супруге Гизеле (64) поново је продужен притвор и он ће иза решетака сигурно остати до 19. фебруара.

Бела К. cе, иначе, у притвору налази још од 2. фебруара ове године, када је у породичној кући у Пролетерској улици број 12, у алкохолисаном стању, насрнуо на Гизелу. Том приликом нанео  јој је више удараца рукама и ногама да би је затим, према незваничним информацијама, удавио.

После тога он је телефоном позвао две њихове кћерке, рекавши им како Гизели није добро, да би истог дана био ухапшен због сумње да је починио убиство, што је он на саслушању негирао.

Оптужница која је против њега подигнута, иначе, о даље чека потврду, а према сведочењу комшија Белино насиље над Гизелом, које је, нажалост, имало трагичан крај, трајало је готово три деценије.

Она га је због тога надлежним органима пријавила само једном и то 2015. године, али надлежни тужилац то тада није окарактерисао као кривично дело, па је Бела К. добио само прекршајну пријаву.

редакција Т. И.