Бели К. одређен притвор до 30 дана

После вишечасовног саслушања у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду, Бели К. (67), из Темерина, који се основано сумњичи за убиство своје супруге Гизеле К. (64), одређен је притвор до 30 дана.

Према незваничним сазнањима он је, током саслушања, негирао извршење злочина.

Одређивање притвора образложено је  проценом да би Бела К. боравком на слободи могао да утиче на сведоке и тако омета истражни поступак, али и да би његово пуштање унело узнемирење у јавност.

Гизела К. убијена је у уторак увече, у породичној кући у Пролетерској улици број 12, у којој су она и Бела живели. Убиству је, по свему судећи, претходила свађа супружника, после које је Бела несрећној жени задао више удараца по глави и телу, а затим је, како се претпоставља, задавио.

У тренутку убиства Бела је, по незваничним информацијама, био у алкохолисаном стању, а после злочина је, по сведочењу комшија, позвао две његове и Гизелина кћери које такође живе у Темерину и рекао им да мајци није добро.

Одмах по доласку у родитељску кућу, оне су позвале хитну помоћ која је ускоро стигла, али је, нажалост, могла само да констатује Гизелину смрт.

Т.И.