БЕОГРАДСКИ И ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2. ЈУНА

Председница Народне скупштина Републике Србије Ана Брнабић, након консулатација са председником државе Александром Вучићем, саопштила је јавности да ће београдски али и сви преостали локални избори бити одржани 2. јуна, како је опозиција груписана око СПН и тражила.

Како каже Брнабић, ово ће захтевати измене и допуне закона, те да очекује да ће у суботу бити усвојене те измене, како би се у недељу расписали избори.

Према речима председнице Скупштине, биће формирано радно тело за бирачки списак, и биће потпуно инклузивно.

  • Не одустајем ни од медијске сцене. Колико следеће недеље можемо да позовемо медијске куће и разговарамо. Не да утичемо на уређивачку политику, али да причамо. Опозиција око СПН мисли да је јавни сервис на страни СНС, ми мислимо да је јавни сервис прилично болећив на опозицију. Настављамо да радимо на томе – каже Ана Брнабић.

Она је рекла да ово није добар преседан, и додала да је у овом тренутку ситуација у којој се налази наша земља изузетно тешка.

  • Притисци су разноврсни, континуирани, и долазе са разних страна. Нама треба што већа стабилност и унутрашње јединство, политичка кохезија. Треба сви да прекинемо да се делимо, и да представимо уједињени фронт који се бори за националне интересе. Време и енергију за национална питања добијамо на овај начин – истакла је председница Скупштине.