Без поскупљења грејања у предстојећој грејној сезони

Грејна сезона у топланама “Центар” и “Парк” почеће, како је то и уобичајено, 15. октобра, а топле пробе, како наводе у Јавном комуналном предузеђу Темерин (ЈКП) почеће већ почетком наредног месеца.

Руководилац Топлане ЈКП Темерин Радослав Дамјанов истиче да ће спремно дочекати почетак грејне сезоне 2021/2022, а да цене грејања остају исте као прошле године.

Последње две године у Топлану су уложена значајна средства, што из Општине Темерин, што из Покрајинског фонда. У обе топлане уграђено је пет нових котлова са пет нових горионика 2019. године. У 2020. су урађена два крака цевовода, један крак Топлане “Центар”, а други крак Топлане “Парк”. То све је омогућило да грејна сезона 2020/2021. да добре резултате што се тиче потрошње енергената, како гаса, струје тако и воде. На тај начин смо омогућили сигурније грејање, мањи утрошак енергената и омогућили да, иако цена гаса у свету расте, наша цена за 2021/2022. годину остане иста.

Према речима Дамјанова, ове године обављено су сви неопходни радови, топлане су напуњени водом, а грејне пробе почињу већ почетком октобра месеца.

У овој години смо урадили неке неопходне ремонте, у смислу замене одређених вентила, пумпи, због тога што је било потребно и то нам омогућује још сигурније грејање. Грејање 2020/2021. је било сасвим коректно, нисмо имали никаквих проблема, нити неких значајнијих притужби грађана. У току ремонта урадили смо све што је потребно, обавестили смо грађане у ком периоду могу да врше неке поправке и измене у својим становима, локалима и објектима. Обе топлане су напуњене водом, на притисак је подигнут цео систем обе топлане. Очекујемо спремни почетак грејне сезоне. Почетком октобра ћемо извршити топле пробе, које су обавезне. Тако да сматрам да ће грејна сезона, која наступа од 15. октобра, бити без проблема.

T. K.