Данас исплаћене веће пензије

По речима министра Синише Малог, пензионери, који припадају категорији самосталне делатности, ​њих 110.489, данас су добили пензије увећане за 5,5 одсто, а за два дана, 4. новембра, предстоји исплата већих пензија и за војне и пољопривредне пензионере.

Потом ће 10. новембра бити исплаћене увећане пензије за пензионере, који припадају категорији „запослени“, а којих је више од 1,3 милиона. То је још једно испуњено обећање, још једна потврда исправности економске политике и показатељ бриге за најстарије.

– Притом, пензионере ускоро, већ од 1. јануара 2024. године, очекује ново повећање пензија од 14,8 одсто. Тиме ће се стићи до 390 евра просечне пензије од јануара месеца, што је корак ближе испуњењу најновијег циља, који је поставила Влада Републике Србије, а то је да просечна пензија у Србији 2027. године буде 650 евра – каже министар Мали.

Поред повећања пензија, не треба заборавити ни да ће сви пензионери у Србији добити по 20.000 динара новчане подршке 30. новембра, у циљу подизања квалитета живота најстаријих суграђана. На тај начин се још једном каже хвала за све оно што су урадили за нашу земљу, и то је политика од које Србије неће и не сме одустати.