Данас почиње Пољопривредни сајам у Новом Саду

Уз дозволу Кризног штаба и поштовање епидемиолошких мера данас, 18. септембра, у Новом Саду биће отворен 88. међународни пољопривредни сајам на којем ће у наредних седам дана наступити излагачи из 17 земаља. На отвореним и затвореним сајамским просторима, у истом термину, биће одржани и 53. међународни сајам лова и риболова и Сајам екологије.

Уз представнике Чешке Републике, која је земља партнер 88. пољопривредног сајма, наступиће и излагачи из Италије, Холандије, Мађарске, Шпаније, Русије и других држава.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде јесте покровитељ националних изложби на сајму а бројне активности министарства, којима се поспешује развој домаћег аграра, биће представљене посетиоцима и пословним партнерима, поручио је Сенад Махмутовић, државни секретар у том министарству.

Предстојеће сајамске манифестације моћи ће да посете вакцинисане и невакцинисане особе. Вакцинисани ће приликом уласка показивати дигитални зелени сертификат, односно потврду о вакцинацији а они који нису вакцинисани моћи ће да уђу у круг сајма уз потврду о прележаном ковиду 19, негативан PCR тест или негативан антигенски тест.

За оне који не поседују наведене документе Новосадски сајам је, у сарадњи са Градом Новим Садом, обезбедио брзе антигенске тестове који су већ урачунати у цену карте и неће бити додатно наплаћивани. Тестирање ће бити обављано, у сарадњи са Домом здравља Нови Сад, приликом уласка у круг Новосадског сајма, а процедура неће трајати дуже од 10 минута, обавештавају из ове установе.

Појединачне улазнице коштају 600 динара, а колективне 400 динара. За пензионере, децу од седам до 12 година, као и за ђаке и студенте у колективним посетама карта кошта 250 динара. Капије Новосадског сајма биће отворене од 18. до 24. септембра од девет до 19 часова.