ДДОР убрзава исплату штете пољопривредницима

Фото: Синиша Арсић

Компанија ДДОР осигурање је у сарадњи са БиоСенс институтом развила посебну мобилну апликацију ДДОР ТЕРРА, која ће пољопривредним произвођачима омогућити пријаву штета одмах по нежељеном догађају и то са њихове њиве или из воћњака.

На овај начин, уз дигитализацију, поступак процене штета биће бржи, једноставнији и ефикаснији, а произвођачи ће брже моћи да наставе са радом. Апликација ће бити бесплатна за све осигуранике ДДОР-а, са полисама које покривају њихове усеве и плодове и доступна за преузимање на 

Google Play продавници, речено је на представљању апликације.

ДДОР ТЕРРА је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима који од сада могу да на свом паметном телефону имају преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и да брзо и лако пријаве штету на свом пољу или воћњаку. Апликација је развијена са Институтом БиоСенс, европским лидером у развоју агротехнолошких решења и користи најсавременије ГИС (Географски информациони систем) моделе за пријаву и процену штете употребом сателитских фотографија и напредних филтера за одабрану парцелe са осигураним усевима или плодовима, те прати њихов раст и напредак до термина за жетву.

Читав апликативни систем обезбеђује јаснију процену ризика, а у случају штете прецизније квантификовање губитака. На овај начин, поред брзине и тачности, ДДОР ТЕРРА убрзава поступак процене и ликвидације штете.