Додељене награде најбољим ученицима

У  великој сали Културног центра “Лукијан Мушицки” у петак, 9. јула, свечано су додељене награде најбољим ученицима у општини Темерин. Награђено је укупно 59 ђака, 25 наставника и додељене су две екипне награде (футсал и рукомет).

Награде су  уручили заменик председника Општине Темерин Дејан Брадаш и чланови комисије за доделу ученичких награда на челу са председницом комисије и чланицом Општинског већа за образовање Изабелом Урбан, која је ученицима пожелела много успеха у даљем школовању.

 

Од 2017. године локлана самоуправа је донела одлуку о награђивању ученика и наставника.  Веома је важно да деца, која се и поред свих својих редовних обавеза одлучују да раде и уче још више и марљивије, буду награђена и на тај начин мотивисана. Ученицима желим да уче, буду вредни, да на тај начин граде своју будућност, јер знање им нико не може одузети, знање је моћ и огромно богатство – наглашава Изабела Урбан.

За ову намену општина је издвојила 380.000 динара, а према речима заменика председника општине Дејана Брадаша, локална самоуправа ће се трудити да увек награди труд, рад и марљивост ђака.

 

Поред награда за ђаке који су својим трудом, радом и учењем добили Вукову диплому награђујемо и оне који су се истакли на окружним и републичким такмичењима, али и предметне наставнике који их за такмичења припремају.  Трудићемо се да и у наредном периоду промовишемо наше најмлађе суграђане и тиме уложимо одређене напоре да се најбољи ученици и студенти са територије наше општине награђују, али и да повећамо средства, која се издвајају за ове намене – истиче Брадаш.

Т. К.