Додељени уговори за самозапошљавање

У свечаној сали Скупштине општине Темерин данас, 2. јула, додељни су уговори за програм субвенционисања самозапошљавања које спроводи Општина Темерин у сарадњи са Националном службом за запошљавање.

Спровођење програма омогући ће да 20 људи започне сопствени посао уз субвенције, а ове године уместо 150.000 динара Општина Темерин ће субвенционисати почетнике са 200.000 динара.

Уговоре су уручивали председник Општине Темерин Младен Зец, чланица Општинског већа задужена за ресор привреде Мира Родић, а додели уговора присуствовала је и начелница Одељења за образовање и обуку у Националној служби за запошљавање (НСЗ) Смиљана Гардиновачки, која је том приликом истакла да је Општина Темерин локална средина која је предузетничких орјентисана.

Из године у годину настављамо сарадњу са локалном самоуправом у Темерину, а надам се да ће тако бити и наредних година. Увек је задовољство бити у Општини Темерин, јер је то једна од оних локланих самоуправа која много води рачуна о подстицању поредузетништва, отварању нових радних места и, поред Бачке Планке у Јужнобачком округу, локална средина која је врло предузетнички орјентисана због чега је задовољство сарађивати са њима – наглашава Гардиновачки.

Општина Темерин ове године определила је шест милиона динара за програме самозапошљавања и запошљавања, а чланица Општинског већа задужена за ресор привреде Мира Родић истакла је да се на овај начин сваке године боре за што веће запошљавање и смањење незапослености у Општини Темерин.

Ове године определили смо средства за два програма запошљавања, а то је самозапошљавање или отварање нових радњи и програм запошљавања нових радника код постојећих послодаваца. Опредељено је шест милиона за ове програме, од којих је четири милона утрошено за програм самозапошљавања, чиме смо добили 20 нових предузентика. Велико ми је задовољство кад видим да се много младих опредељује да започне сопствени бизнис. То је наша нада да ће ти људи у будуће живети у нашој општини. Средства на рачуну могу да очекују већ у току следеће недеље – истиче Мира Родић.

Завршен је и јавни позив за запошљавање нових радника код постојећих послодаваца, а уручивање уговора се према речима Мире Родић очекује већ следеће недеље.

Ове године опредељујемо 150.000 динара по сваком новом раднику и надамо се да ће ти радници остати код наших предузетника и да ће наша привреда бити још развијенија. Овом приликом бих нагласила и да у општини Темерин око три четвртине запослених се односи на привреду што је велико задовољство, али је истовремено и предуслов за бољи развој приврде, бољи живот грађана, развој културе, школства и здравства. Ниједна општина не може бити развијена, ако нема развијену привреду – објашњава Мира Родић.

Преседник Оптшине Темерин Младе Зец пожелео је будућим послодавцима срећу на професионалном и личном плану.

Драго ми је да смо уручили 20 уговора нашим новим предузетницима на територији општине Темерин. Трудимо се да не помажемо само великим привредницима, већ да то чинимо и за мање предузетнике. На нашој територији је највише заступљено мањих привредника, због чега нам је изузетно драго. Наш циљ је да кроз ове програме повећамо број запослених и смањимо незапосленост – каже Зец.

Т. К.