Дом културе Грачаница и Културни центар “Лукијан Мушицки” из Темерина потписали уговор о сарадњи

У просторијама Дома културе Грачаница у четвртак 20. маја потписан је споразум о сарадњи између Дома културе „Грачаница“ и Културног центра „Лукијан Мушицки “.

Директор културног центра “Лукијан Мушицки” Божидар Пролић изразио је задовољство будућом сарадњом, али и топлим пријемом представника Дома културе Грачаница.

“За почетак ће ово бити сарадња и размена тренутних садржаја, а надам се да ће у будућности то бити и заједнички пројекти наше две установе”, казао је Пролић.

Када се активности културног центра  тиче, он је истакао да су најзначајније међу њима Дечји музички фестивал „Колибри стар“, Покрајинска смотра дечјег сценског стваралаштва „Мајски сусрети“, Ликовна колонија “Јегричка” и др.

“Што се тиче самих активности свакако су ту галеријске активности, биоскопске пројекције, позоришне активности, књижевне промоције и разни едукативни садржаји. Надам се да ћемо остварити ту сарадњу кроз размену уметника са простора наше две покрајине – Војводине и Косова и Метохије”, рекао је Пролић.

Директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић захвалио се на сарадњи колегама из Темерина и изразио наду да ће први кораци ове сарадње бити  остварени веома скоро.

“Резултат потписивања овог договора о сарадњи је заправо сусрет писаца, сликара, филмских и позоришних радника, сусрет новинара и сниматеља у ком  ћемо моћи да разменимо део мира који смо видели из презентације о Темерину и део нашег немира, који може бити подстицајан”, казао је Ракочевић.

извор: Радио Грачаница