Двадесет година постојања Удружења „Болдог Гизела“

Удружење традиционално очување ручних радова „Болдог Гизела“, 11. септембра у Омладинском дому у Темерину обележило је свој јубилеј, двадесет година од оснивања.

Ово Удружење броји око 15 чланова који се редовно окупљају у својим просторијама и стварају уникатне радове у аманет млађим генерацијама.

Поред чланова Удружења и љубитеља ручних радова, свечаности су присуствовали председник Скупштине општине Темерин Роберт Пастор, чланица Општинског већа задужена за ресор културе Нина Срдић, секретар Прве месне заједнице Флоријан Варга, као и темерински римокатолички жупник Тибор Селеши.

Организатори су поздравили све госте и том приликом уручили им пригодне поклоне у знак захвалности.

Чланица већа Нина Срдић истакла је значај постојања оваквих удружења за очување културе и традиције једног народа.

Искрено се надам да ће и у наредних деценија жене бити исто креативне и маштовите и да ће наставити да негују и поштују традицију ручних радова. Општина Темерин сваке године путем конкурса суфинансира удружења кроз манифестације редовне делатности. Тако је било прошлих године, ове године, а тако ће бити и у нарендом периоду – истиче Срдић.

Председница Удружења „Болдог Гизела“ Розалија Боди примећује да су млади све мање заинтересовани за израду ручних радова.

Нажалост све је мање заинтересованих међу младим за израду ручних радова. Организујемо обуке у трећем и четвртом разреду основне школе у нади да ћемо код некога пробудити жељу и креативност да се бави овим хобијем и тиме наставе где ми будемо стали – закључује за Темерин инфо  Розалија.

С. К.