Едукација деце о безбедности у саобраћају

Предшколску установу „Вељко Влаховић“ у центру Темерина данас, 9. априла, на иницијативу васпитачица ове установе, посетио је председник Савета за безбедност саобраћаја Драган Бјељац и указао деци како да буду безбедни учесници у саобраћају.

Том приликом Бјељац је истакао да су овакве акције веома важне за малишане, а забрињавајући податак је тај да највећи број деце страда у саобраћају као путници у возилима.

Данас смо дошли да објаснимо деци како треба да учествују у саобраћају, којом страном улице да се крећу, како да прелазе пут и пешаче од куће до вртића. Најзначајнији циљ националне стратегије Републике Србије за безбедност саобраћаја, као и Општине Темерин, јесте да немамо више смртно страдале деце у саобраћају.

Поред теоријског предавања и поделе едукативног материјала, у дворишту Предшколске установе, на полигону који је Општина изградила и обележила, Бјељац је показао деци, на практичном примеру, како да се понашају у саобраћају.

Васпитачица Бојана Миљуш каже да је ова практична настава обрадовала децу, јер је начин на који су усвајали знање био веома интересантан.

Деца су се, пре свега, веома обрадовала сусрету са неким ко је стручан у саобраћају. Искористила бих прилику да се захвалим Драгану Бјељцу што се одазвао на наш позив. Ове недеље смо причали о полигону и безбедном понашању у саобраћају. Сматрам да оваквих акција треба да имамо што више, јер су за децу веома важне – закључује за Темерин инфо васпитачица Миљуш.

С. К.