Ерак у Крупи

Растанак Јарачана и офанзивног везисте после шест месеци

 Александар Ерак (24), током јесењег дела на војвођанском “Југу“ најбоље оцењени играч Младости из Бачког Јарка, прешао је у Крупу, премијерлигаша БиХ. Офанзивни везиста, у каријери, наступао је за омладинце ОФК Београда, Слогу из Темерина, ТСЦ и Братство 1946, одакле је летос стигао на Ливадицу.

Међу својим Јарачанима дисао је пуним плућима, постигао је пет голова и уписао 11 асистенција. Занимљиво је да је средином јесењег дела и Немања Вукмановић из плаво-белог јата одлетео у кањон Врбаса.

Спреман сам за нови изазов, после лепих шест месеци у Младости. Могли смо да будемо пар степеника боље пласирани од осме позиције, недостајало је више бодова са стране, а упркос томе направљена је добра бодовна залиха. Путеви нам се раздвају, позив из највишег ранга такмичења се не одбија. Крупа се бори за опстанак, па ће свака утакмица у наставку сезоне бити квалификациона – рекао је Александар Ерак.

Јарачани припреме почињу 18. јануара и извесно је да ће бити промена у играчком кадру. Папире су добили још Лука Пантош, Виде Ивановић и Урош Марковић, док је из темеринске Слоге дошао голман Светозар Боројевић.

Мало нас је затекао одлазак Ерака, јер смо озбиљно рачунали на њега, али отишао је у Премијер лигу БиХ и то је истовремено сатисфакција за играча и клуб. Интензивирали смо преговоре са потенцијалним новајлијама, свесни смо на којим позицијама морамо да заоштримо конкуренцију. Пролећни део је увек тежи, не смемо да се опуштамо – каже Ненад Рајић, шеф стручног штаба.

текст и фото: М.Менићанин