Грађани општине Темерин подржали промене Устава

На референдуму у Републици Србији, 16. јануара, грађани су гласали за промену Устава у области правосуђа.  На основу 98,47 одсто обрађених гласачких места, гласало је 1.953.711 грађана, а подршку променама дало је 59,73 одсто, док је против било 39,24 одсто грађана, показују подаци Републичке изборне комисије.

У општини Темерин гласање се спроводило на 31 бирачком месту.

Према Извештају о резултатима гласања на републичком референдуму одржаном 16. јануара 2022. године на територији Општине Темерин, који је утврдила Општинска изборна комисија, од 24.747 гласача уписаних у бирачки списак, на референдуму гласало је 8.614 гласача. За потврђивање Акта о промени Устава Републике Србије гласало је 5.177 грађана, док се 3.374 гласача изјаснило против уставних промена. Неважећих гласачких листића било је 63.

Гласање је спроведено у складу са Законом о референдуму и народној иницијативи и упутствима за спровођење републичког референдума Републичке изборне комисије. Није било пријављених инцидената на гласачким местима и нису уочене никакве неправилности у спровођењу гласања, наводи се у Извештају о резултатима гласања на референдуму Општинске изборне комисије.

T.K.