Хуманитарна плесна радионица за Катарину Сатмари

У Културно-уметничком друштву „Вук Караџић“ у Темерину у петак, 26. фебруара, од 20 до 21 час одржаће се хуманитарна плесна радионица „Градске игре“, чији је циљ прикупњање новца за лечење Катарине Сатмари, која болује од спиналне мишићне атрофије. Сви заинтересовани могу да се пријаве поруком на број телефона 069/521-34-67, а број полазника је, због ситуације у вези са коронавирусом, ограничен на 25-оро.

Улаз ће бити слободан, али биће постављене донаторске кутије, где ће сви они који желе да помогну моћи да убаце новац. Уколико неко жели да донира новац, може то учинити доласком у КУД „Вук Караџић“ или уплатом на рачун девојчице у фондацији „Буди хуман“: 160-524839-63.

Катарини је са тринаест месеци дијагностификована тешка генетска неуромишићна болест Спинална мишићна атрофија тип 1-2. Болест се манифестује прогресивним губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање.

Катарини су потребни интензивни физикални третмани како не би дошло до нежељених деформитета кичменог стуба, ортопедска помагала која су изузетно скупа и неопходна, као и дефектолошки и логопедски третмани за развој говора. Такође су неопходна средства за суплементе, медикаменте, комуникатор, ортопедска помагала, физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, као и лечење у иностранству.

 

Т. К.