Хуманитарна субота

Викенд за нама остаје упамћен по хуманим гестовима наших суграђана. У Темерину и Бачком Јарку организоване су акције за Николу Дангубића, којима су се мештани радо одазвали!

У организацији Алексе Кнежевића и Далибора Иванића, у Бачком Јарку је одржан фудбалски турнир. Овом гесту придружили су се готово сви становници Б.Јарка. Учествовало је шеснаест екипа, међу којима се посебно истакао „МП1 Аграр“ тим. Крај турнира обележио је податак да је за Николино лечење прикупљено 700 000 РСД, што нашег малог другара чини победником!

Центар Темерина, у послеподневним сатима, красили су штандови са ручним радовима. Хуманитарни базар за Николу Дангубића, организовали су Доста Бранковић, Биљана Вишковић, Тамара Рауковић, организација „Оброк за породицу Темерин“ , Удружење „Кап“, Анђелија Пејаковић, родитељи деце из „Дуњиног кутка“, Маријана Лазаревић, а атмосфери су додатно допринели сви посетиоци базара. На тезгама су биле домаће радиности као што су колачи, сокови и пецива, али и ручни радови, накит и играчке. Том приликом, за Николу је прикупљено 118 210 РСД.

У претходним недељама, хуманитарном позиву су се одазвале школе, групе, фирме, салони као и удружења из наше општине. Организоване су лицитације и наградне игре, а сав новац биће усмерен на Николин рачун.
Несебичност на делу, показао је и првотимац Црвене Звезде, Мирко Иванић, који је своју премију од 4000 ЕУР проследио Николи.

Подсећамо вас да још увек шаљете поруке – 1017 НА 3030!

М. Милошевић