Humanitarni događaj za decu iz Dnevnog centra

DSC_4068

U petak, 27. Novemra 2015., u organizaciji MZ Staro Đurđevo i uz podršku dece i vaspitača PU ’’Veljko Vlahović’’ održan je humanitarni događaj namenjen podršci deci i mladima sa smetnjama u razvoju. To je bila prilika da građani naše opštine bolje upoznaju potrebe uključivanja osoba invaliditetom i da se mobilizira podrška za njihovu dobrobit. Ovakve akcije su ustvari i značajna preventivna podrška sprečavanju nastanka brojnih problema zanemarivanja, zapostavljanje i nasilja nad decom i mladima, uopšte.
U prepunoj sali Mesne zajednice u Starom Đurđevo, smenjivalo se 100-nak dece (uključujući i decu sa smetnajma u razvoju) kroz brojne muzičko dramske inkluzivne sadržaje, puno osmeha i pozitivnih poruka vrcalo je sa bine ispunjene raspoloženom decom. Bila je prava lokalna podrška 20-tak vaspitača, volontera, prijatelja i oko 200 roditelja i sugrađana koji su sve ispratili uz duge aplauze i poneku suzu! Svi zajedno su poslali pozitivnu poruku iz Starog Đurđeva i poneli lepe emocije te večeri! Prikupljena sredstva poslužiće da i ona deca koja nikada nisu imala priliku da odu na ekskurziju to i učine što će im svakako ostati u lepom sećanju. Aktivnosti usmerene na vidljivost osoba sa invaliditetom ne samo da podižu svest građana o mogućnostima i dobrobiti uključivanja u život i zajednicu nego i ukazuju da se stvarne barijere sa kojima se ove osobe susreću.
Osoblje Dnevnog centra, u ime dece i njihovih roditelja, zahvaljuje svim građanima koji su podražli ovaj događaj i napore dece i mladih da predstave svoje kapacitete i na taj način doprineli podizanju svesti kod ljudi! Ovo je primer drugima: drugim mesnim zajednicama, školama, ustanovama, pojedincima da se uključe jer svaka podrška ovj dece je dragocena i primer koliko je važno da svako od nas da malo da bi nam život u zajednici bio lepši i odgovorniji! Sledićemo ga.
– B.M