Из Будве Темеринци донели једно злато и два сребра

Са 47 такмичара у Будви  репрезентација Србије остварила резултат какав нису успеле да остваре екипе које су водиле преко 100 такмичара – Освојили преко 30 медаља

Репрезентација Србије у кик-боксу била је на Европском такмичењу  јуниора у кик-боксу у Будви, где је остварила одличне резултате. Освојили су 6 златних, 15 сребрних и 11 бронзаних медаља. Тим поводом екипа „Наших новина“ разговрала је са чланом стручног штаба репрезентације Жељком Шобићем, који нам је открио како су се припремали и колико је било тешко остварити ове сјајне резултате.

Као члан стручног штаба репрезентације како си задовољан успехом?

С обзиром на то да сам члан стручног штаба репрезентације морам почети од тога да је српска репрезентација у Будви остварила огроман успех, поготово што је већина учесника по први пут на тако великом такмичењу. Конкуренција је била превелика, дошле су екипе из скоро свих европских земаља, а ми смо завршили у генералном пласману као други, што сматрам као велики успех – каже Шобић.

Какви су успеси Темеринаца били у Будви?

Од петоро такмичара из темеринског кик-бокс клуба „Спарта“, који су пошли на првенство, тројица су се окитила медаљама. Богдан Двизац је поражен за један бод у последњој секунди где је изгубио од Бугарина. Лазар Трпинац такође оставио добар утисак и радио добру борбу коју је изгубио на поене. Александар Дондур је имао три тешка меча у супертешкој јуниорској категорији, дошао је до финала где је изгубио од Црногорца.

Алекса Гермек, освајач сребра, имао је два тешка меча, од којих је у другом изгубио од Руса, а у првом победио такмичара из БиХ. Стефан Ђуричић се у финалу такмичио са Литванцем, који је један од најбољих јуниора европског кик-бокса. Губио је на поене, али у другој рунди је дошло до прекида меча.

Како  се котира клуб „Спарта“ међу кик-бокс клубовима у Србији?

Имали смо једног сениора на светском и на европском првенству пет јуниора. Волео бих да нагласим да то нема везе са тим што сам ја у стручном штабу репрезентације, него зато што су они државни прваци и заслужили су позив у репрезентацију. Сматрам то као велики успех за наш мали клуб и нашу малу средину.

Мали неуспех са овогодишњег балканског тамичења нас није зауставио, моја очекивања су се испунила. На почетку године су били државни прваци, а у другом делу, захваљујући исцрпним припремама које смо организовали уз помоћ ЈКП“Темерин“ и локалне самооуправе, успели смо да употпунимо причу и да имамо пет јуниора ререзентативаца са једним златом и два сребра са европског такмичења.


ЗА 10 година колико постоји клуб „Спарта“ имамо тренутно најбољу јуниорску екипу у Србији. Ове године пет јуниора репрезентативаца није имао нико – истиче Шобић.


Да ли си очекивао да ће те позвати  као члана стручног штаба у репрезентацију?

Да, јесам. Када је Срђан Радуловић постао селектор репрезентације, веома брзо је дошао позив, који сам оберучке прихватио .То је јако велика обавеза, али и велика част. Од мене захтева одсуство и са посла и од куће., али сам  прихватио и испало је добро.

Која такмичења планирате у следећем периоду?

Имамо два регионална такмичења на која ћу извести дечије групе. Борилачки спортови су у последње време у експанзији и постоји доста почетника. У Бечеју је 27. новембра, а од 3. до 5. децембра имамо такмичење у Нишу за ове јуниоре који су били на европском, практично за њих нема одмора. Имамо и такмичење у Сомбору децембра којим ћемо затворити сезону.

Морам да напоменем да ће у Нишу, наш Богдан Двизац радити заостали меч државног првенства у фул контакту. То је једно финале које, у случају да победи, нама доноси шампионску титулу у фул контакт дисциплини. Такође у том случају би у генералном пласману у све четири дисциплине постали  екипни шампиони Србије, што би  представљало највећи успех у десетогодишњој историји клуба „Спарта“ –  са поносом наглашава Шобић.

М. Савић