Избори за месне заједнице померени за 9. мај

Настављају се прекинуте изборне радње са новим роковима

Председник СО Темерин Роберт Пастор у складу са надлежностима и овлашћењима, донео је Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за чланове савета месних заједница на подручју општине Темерин, према којој је нови датум за одржавање гласања 9. мај 2021. године.

Сходно томе, Изборна комисија за спровођење избора за чланове савета месних заједница такође је донела одлуку да се настављају прекинуте изборне радње (у односу на првобитно расписане изборе за 25. април) са новим роковима.


Листе предали СНС, СПС и коалиција СВМ и ДСВМ

Рок за предавање  изборних листа за чланове савета МЗ Темерин, Старо Ђурђево, Бачки Јарак и Сириг био је до 9. априла у поноћ. Листе су у том року предали Српска напредна странка (СНС), Социјалистичка партија Србије (СПС) и коалиција Савеза војвођанских Мађара (СВМ) и Демократске странке војвођанских Мађара (ДСВМ). Све ове листе су проглашене од стране Комисије за спровођење избора.

Носилац изборне листе СНС у Првој месној заједници Темерин је др Срђан Хрњак, у МЗ Старо Ђурђево Милан Ивановић, у МЗ Бачки Јарак Владо Карановић, а у МЗ Сириг Драган Гаковић.

Први са изборне листе СПС у Првој месној заједници Темерин је Јоца Јовановић, у МЗ Старо Ђурђево  Станко Зец, у МЗ Бачки Јарак Драган Коџо, а у МЗ Сириг Душко Наранчић.

Изборну листу „Мађари за Темерин“, која формално нема носиоца, коалиције СВМ и ДСВМ за Савет Прве месне заједнице Темерин, чини петнаест кандидата, од којих је један из СВМ, а други из  ДСВМ,  док су осталих 13 представници по једне цивилне организације. 

[supsystic-gallery id=42]

С. К.