Избори за савете МЗ 25. априла, СНС прва предала изборну листу

Предстојећи избори за савете месних заједнице у општини Темерин биће одржани 25. априла 2021. године. На њима ће се бирати нови чланови савета месних заједница у Темерину, Старом Ђурђеву, Бачком Јарку и Сиригу.

Одлуку о расписивању избора за 25. април, председник Скупштине општине Темерин Роберт Пастор донео је 24. марта,  од када су званично отпочеле и изборне радње.

Листу  кандидата за нове чланове савета месних заједница за предстојеће изборе је, у четвртак 25. марта, прва предала Српска напредна странка. Носилац изборне листе ове странке у Првој месној заједници Темерин је др Срђан Хрњак, у МЗ „Старо Ђурђево“ Милан Ивановић, у МЗ Бачки Јарак Владо Карановић, а у МЗ Сириг Драган Гаковић.

Предлагачи изборних листа за избор чланова савета месних заједница могу бити политичке странке, коалиције политичких странака и групе грађана. Изборне листе  могу да се предају најкасније до 9. априла у поноћ, по правилима и прописима који су у складу са Одлуком o месним заједницама и Упутсвом за спровођење изборних радњи, које прописује Изборна комисија.