Изложба “Особе са инвалидитетом које мењају свет” у центру Темерина

У центру Темерина, испред Културног центра “Лукијан Мушицки” 22. фебруара постављена је изложба “Особе са инвалидитетом које мењају свет” у организацији Центра за локалну демографију, а у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и медијску подршку компаније “Color Media Communications”.

Изложба има за циљ подизање свести друштвене заједнице и превазилажење предрасуда према особама са инвалидитетом. Координатор пројекта Ивана Рајинац каже да су ове године кампању подржале и амбасаде страних држава у Београду.

 

На наше велико задовољство Темерин је шеста општина у којој организујемо ову изложбу. Са овим пројектом смо кренули пре две године, а идеја је да се прикажу особе са инвалидитетом на један други начин и да повећамо њихову видљивост и да их мотивишемо да постоје сјајни људи који, упркос својим проблемима, могу успешно обављати послове за које су се определили. Ова изложба није само за особе са инвалидитетом, већ генерално свако треба да је погледа, јер су примери заиста сјајни. Оно што морам да кажем јесте да смо ове године у сарадњи са амбасадама страних земаља добили њихове предлоге, дакле, ради се о особама из целог света, тако да бих позвала све који су у могућности могућности да дођу и погледају изложбу – истиче Рајинац.

 

Изложба на којој су представљене фотографије са текстом о животу и успесима особа са инвалидитетом из целог света била је изложена у шест градова широм Србије. Посетиоци имају прилику да се упознају са интересантним животним причама особа са инвалидитетом из целог света, са циљем да се представе они који се суочавају са вечитом стигмом због различитости, а упркос томе постижу велики успех у својим професијама.

Изложбу у центру Темерину посетиоци ће моћи да погледају до 27. фебруара.

 

Т. К.