Јачи напон за део Новог Сада и Темерина

Изградња друге етапе трансформаторске станице 110/20 киловолти на Римским шанчевима завршена је, а градилиште су обишли градоначелник Милош Вучевић и директор „Електродистибуције Нови Сад“ Бојан Атлагић. Изградњом трафоа, по речима званичника, повећан је ниво поузданости снабдевања струјом становништва и привреде у том делу Новог Сада.

– Најважније је да ћемо имати стабилније снабдевање електричном енергијом становника у приградским насељима у овом крају, али и у сусденој општини Темерин. Међутим, то је такође и важан потенцијал који нудимо инвеститорима на овим локалитетима, али и дуж Булевара Европе. Честитам Електропривреди Србије и ЕДБ Нови Сад на овој инвестицији која много значи грађанству и привреди – рекао је том приликом Вучевић.6025-struja2

Како је навео директор Еlektrodistribucije Нови Сад Бојан Атлагић, нови трафо значајно ће смањити губитке струје током испоруке потрошачима, док је вредност инвестиције око 100 милиона динара. Радове су изводили „Енерготехника-Јужна Бачка“ из Новог Сада и Институт „Михајло Пупин“ из Београда. Нова трансформаторска станица, каже Атлагић, по техничким решењима и квалитету налази се у рангу европских трафоа тог типа.

Mile Milojević