Јарачани склапају нови тим, на првом тренингу 20 играча

Козомора тражи нападача

Под вођством тренера Михајла Козоморе и помоћника Саве Ковачевића, први тренинг, одрадило је 20 играча Младости из Бачког Јарка. Успешне припреме, као наговештај сезоне чији епилог ће да задовољи амбиције, пожелео им је нови председник Дејан Вуцеља, свестан да ће предстојећа трка бити проткана искушењима, имајућу у виду састав војвођанског “Југа“.

Очекује нас још захтевније првенство, минуло је изискивало пуно енергије,  јер “Југ“ је најквалитетнији од све три групе Војвођанске лиге. Бачки Јарак је фудбалска средина, покушавамо да у матични клуб вратимо што више момака пониклих на Ливадици. Обећавамо само оно што можемо да испунимо, у клубу је одлична атмосфера. Циљ је да будемо позиционирани у мирним водама – каже Дејан Вуцеља, председник Младости.

 Први потез, представљао је повратак Зорана Зукића (39). Пролетос је у дресу Татре из Кисача постигао десет голова и уписао 19 асистенција. Из ОФК Бечеја 1918, стигао је дефанзивац Владимир Остојић (24), момак који живи у Темерину, а ових дана очекује се још освежења.

Са Зукићем смо се брзо договорили, коректни су били и људи из Татре, нису му правили проблем око папира, иако је тамо провео само шест месеци. Младост је његова друга кућа, овде игра са посебном емоцијом и сви верујемо да може бар још две године да буде на терену. Остојић се сналази на више позиција у дефанзивној линији, искуство из вишег ранга требало би да му буде савезник – јасан је Вуцеља.

 Из прошле сезоне, на прозивци, били су голман Драган Лолић, Ђуро Стеванчевић, Адис Куртиши, Горан Стојановић, Мирко Дринић, Горан Ђукић, Лука Антонић, Станко Шкавић, опорављени Милан Ковачевић… Отишли су голман Светозар Боројевић (Фрушкогорац), Милан Вулетић (ОФК Југовић) и Милош Ковачевић (РФК Нови Сад 1921).

Кренули смо да склапамо нови тим, извесно је да ћемо на том путу имати пуно искушења. На тренинзима су и тројица младих играча суперлигаша Пролетера, у суботу играмо пријатељску утакмицу са Радничким из Зрењанина, па ћемо их видети на делу. Милош Стојаковић је, због повреде, пропустио највећи део пролећне етапе, почео је да тренира одвојено од екипе. Размишљамо о ангажовању нападача, јер смо остали без првог стрелца – истиче Михајло Козомора, тренер Младости.

ОТИШАО ПРВИ СТРЕЛАЦ ВУЧКОВИЋ

Андреј Вучковић је имао добру сезону међу плаво-белима. Искусни нападач је, са 12 голова, понео епитет првог стрелца тима. Одлучио је да промени клуб, па ће каријеру наставити у Железничару из Инђије, члану Сремске лиге.

М. Менићанин

 

 

 

 

 

 

Поделите ову вест на друштвеним мрежама: