Joво Пуповац верује да ТСК може у виши ранг

 Чекамо кикс лидера

Сезонама уназад, темерински ТСК је у врху Новосадске лиге, а у улози најбољег стрелца је  Јово Пуповац, неуморна “десетка“. Ни јесења етапа није била изузетак, јер је одлични офанзивац постигао 15 голова и дао огроман допринос освајању друге позиције. Темеринци су остварили 13 победа, три ремија и пораз, уз гол-разлику 42:6 и на пролеће их очекује трка удвоје са лидером Ветерником за пласман на војвођански “Југ“.

 Три пута нисмо успели преко баража да пронађемо пречицу ка вишем рангу, можда је суђено да то буде кроз директан пласман. Иза нас је успешна јесен, играли смо без осцилација, а једино слабо издање било је против Ветерника. После тог пораза, остварили смо 12 победа и два ремија, док смо на две утакмице, у Петроварадину и Сиригу, успели да преокренемо резултат. Имамо и најбољу одбрану у лиги, није капитулирала 720 минута – каже Јово Пуповац.

 Упркос доброј бази, црвено-бели планирају појачања у свим линијама, а први је стигао Милан Ђанковић (27), бивши играч Новог Сада, БСК Борче, Радничког (Шид), Јединства из Руменке… Пар дана касније, опрему је задужио и Виктор Јовановић (Младост, Бачки Јарак).

 Исто смо годиште, може да игра на више позиција у офанзивном реду и верујем да ће нам помоћи да будемо још ефикаснији. У екипи је сјајна атмосфера, тренер Александар Миљковић је млад, али нас добро познаје и све је укомпоновао у складну целину. Драго ми је због голова, то ми је у опису задатака, а заслуга су целе екипе. Надам се да ће их бити и у наставку трке, када ће се ломити копља око првака. Било би лепо да Темерин, поред Слоге, добије још једног војвођанског лигаша.

 Најубедљивије победе, Темеринци су остварили против Титела (8:0), Хајдука и Сусека (по 5:0), Јединства (4:0)…

 Чујем да ће бити још новајлија, нема сумње да ћемо, кроз додатну селекцију, остати конкурентни у борби за прво место. Међусобни окршај са Ветерником неће бити одлучујући, пресудиће окршаји са екипама из горњег дела табеле, које могу сваком да помрсе конце. Морамо да наставимо у истом ритму и да чекамо кикс лидера. Сазрели смо за крупнији искорак – закључио је Јово Пуповац.

М. Менићанин