Јубилеј одреда „Извиђачи Темерин“

Не тако давног 1. априла 2011. године, званично је основан одред извиђача „Извиђачи Темерин“, тако да данас прослављају јубилеј десет година постојања и рада.

У разговору са замеником старешине одреда Марком Јовичићем сазнајемо да се много успеха и лепих успомена налази у ових десет година постојања и рада одреда. Како нам је рекао, листа места у којима је одред био заиста је импресивна: Нови Пазар, Бела Црква, Бановићи, Вареш, Копривница, Бања Лука, Београд, Ниш, Крагујевац, Бела Паланка, Бијељина, Бихаћ, Тешањ, Приједор, Лазаревац, Кањижа, Суботица, Карловац, Шид, Шабац, Осијек, Сарајево, Сремски Карловци, Кикинда, Брчко…

Освојили су преко 60 пехара, разних диплома, признања и посебних награда. За десет година, кроз одред је прошло више од 250 извиђача разних узраста. Успешно су реализовали неколико летњих табора и бивака, као и такмичења међународног карактера, а организовали су и ноћне маршеве. Као домаћини, одред „Извиђачи Темерин“ је угостио извиђаче из свих република бивше Југославије, а вршена је едукација деце у разним областима, као што су прва помоћ, топографија, оријентација у природи, Морзеова азбука, брзо паљење ватре, брзо подизање шатора…
Одред је, у сарадњи са Црвеним крстом, волонтирао током свих десет година постојања и увек су били спремни да притекну у помоћ онима којима је помоћ била потребна.

Тренутно одред броји 59 активних чланова, а просечна доб је око 21 годину, што их чини по старости чланства најмлађим удружењем грађана на територији општине Темерин.


У току деценије постојања, пред одредом је било мноштво разних изазова, није им увек било лако, али се нису предали, а највећа жеља и задатак садашњег старешинства је упис нових чланова и омасовљавање организације.

На свој јубилеј, одред „Извиђачи Темерин“ се захваљује Општини Темерин на помоћи и подршци током свих десет година. Општина је увек имала слуха и разумела мисију и потребе одреда те значајно помагала све програме редовних годишњих делатности и манифестација.

Н. Д.

[supsystic-gallery id=30]