Како да привучете срећу, љубав и новац у свој дом

Према источњачкој филозофији, ако се фигурице слона држе у кући или као привесци носе око врата, оне попут магнета привлаче снагу, моћ и богатство. У ове ствари можете веровати или не.

Према будистичкој традицији, слон је једна од осам светих животиња. Он је симбол снаге, моћи, благостања и богатства. Верује се да је Буда зачет тако што је у облику белог слона ушао у утробу своје мајке. Управо из тог разлога, сматра се да је велика срећа видети белог слона. А да би сваки дом био заштићен и благословен, фигурице ове животиње неизоставан су део декорације.

Сматра се да је ова животиња симбол среће и плодности у породици. Због тога нас не чуди стари обичај да се младенцима на венчању поклањају управо фигурице белих слонова, да што пре добију принову, али и да стекну благостање у дому.Према неким предањима, уколико пар жели добити сина, онда се на леђа фигурице постави мали каменчић. А ако жена не може да затрудни, поред кревета треба држати фигурицу белог слона израђену искључиво од слоноваче. Наравно и око врата треба да носи ланчић на коме је окачен сребрни привезак у облику слончета.

Слонови, оличење снаге и моћи заштитиће дом од провалника ако их поставите у ходник. Битно је само да су слончићи са подигнутим сурлама и окренути ка улазним вратима. Малецких пет до седам слонова, популарније назван „караван среће”, добро је држати у дневној соби јер привлаче благостање за целу породицу. Уколико сте у беспарици, ставите поред њих кристалну чинију а унутра убаците неколико кованих новчића.

По Фенг Шуију у зависности од циља који се жели постићи, мења се и место у дому где је фигурицу најбоље ставити. Навешћемо неке од најважнијих:

  1. Заштита дома – уколико је ово циљ, најбоље је да фигурица стоји окренута ка споља.
  2. Привлачење среће у дом – у ову сврху фигурица слона треба да је окренута ка унутрашњости дома.
  3. Љубав – фигурице слона треба да се налазе у спаваћој соби.
  4. Плодност – фигурице слона треба да се налазе уз кревет или са обе стране врата спаваће собе.
  5. Продубљивање везе између мајке и детета – у ову сврху се требају набавити фигурице мајке слона са бебом слоном и поставити их у део дома који се односи на породицу и децу.
  6. Знање и успех у учењу – уколико се жели помоћи детету у процесу учења, фигурице је добро ставити на његов радни сто или место где учи.
  7. Успех у каријери – најбоље место је у пољу дома који се односи на каријеру или поред врата.
  8. Успех у послу – фигурицу је најбоље поставити уз улазна врата у канцеларију или уз улазна врата саме фирме.
  9. Добре лидерске вештине – најбоље место је на самом радном столу особе која је на лидерској позицији.

М.З.