Конкурси за основце и средњошколце у оквиру пројекта „Афирмација мултикултурализма и толеранција у Војводини”

Форум за едукацију, сарадњу, афирмацију и подршку грађанском друштву Нови Сад (FESAP), у сарадњи с Покрајинским секретаријатом за образовање, расписао је конкурс намењен основцима и средњошколцима у оквиру пројекта „Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”.

Заинтересовани ученици основних школа би требало да до 15. октобра пошаљу фотографију на тему „Историјске знаменитости у мом месту“, а средњошколци до 22. октобра видео-рад на тему „Националне мањине – некад и сад“.

Одувек је Војводина важила за простор где живи и ради више нација. На темељима међунационалне толеранције генерацијама се градио суживот готово 27 нација у покрајини. Вредности на којима и данашње генерације одрастају, уче се у школи и кроз разноврсне пројекте. То важи и за тренутне конкурсе у оквиру потпројекта „Мултикултурализам на клик“ намењеног ученицима који похађају школе у Војводини, објашњава Јожеф Кабок, председник комисије за избор радова на конкурсу “Афирмација мултикултурализма и толеранције у Војводини”.

Према пројекту планиране су три фазе конкурса о међунационалној толеранцији у Војводини. Тренутно је расписан други по реду који би требало да буде завршен до краја месеца, а трећи, и последњи, биће понуђен већ у новембру са новом темом, каже Кабок.

За конкурс за основце и средњошколце услови су исти као и на претходном.Осим захвалница за све учеснике конкурса, основцима и средњошколцима обезбеђене су и награде.

Подсећамо да би радове основци требало да пошаљу до 15, а средњошколци до 22. октобра. Све информације о конкурсима заинтересовани могу да добију у својој матичној школи, односно да нађу на интернет страници Форума за едукацију, сарадњу, афирмацију и подршку грађанском друштву Нови Сад – fesap.org.rs.

 

извор: РТВ