Људи великог срца се не заборављају

Концерт посвећен недавно преминулом Недељку Малешевићу, музичару и великом хуманитарцу из Сирига

Меморијални рок концерт под називом „Пријатељи за Неђу“ биће одржан 6. августа у 19 часова у Основној школи „Данило Зеленовић“ у Сиригу у част недавно преминулог Недељка Малешевића, који је био познати локални музичар и велики хуманитарац, због чега су га мештани Сирига, али и околних места, изузето поштовали и ценили.

Концерт је и хуманитарног карактера, јер је Недељкова жеља била да организује свирку, а прикупљена средства би била намењена малој Оливери Шево из Сирига, како би могла да настави своју терапију и добије шансу за бољи живот. Нажалост, он није имао прилику да га сам организује, али су чланови из његове музичке групе „Акустик бенд“ као и његов дугогодишњи пријатељ Зоран Савић дошли на идеју да направе концерт у његово име и испуне његову велику жељу да помогне Оливери.

Неђо и ја смо дугогодишњи другари и пријатељи. Спорт је нешто што нас је увек повезивало, заједно смо играли фудбал, увек смо заједно гледали и посећивали утакмице. Што се музике тиче ту нисам био стручан, али сам увек долазио на његове свирке и концерте. Нажалост, изгубили смо га, био сам у том тренутку са њим и буквално ми је умро на рукама, због чега ми је било још теже. Желео сам да организујемо дан који ће бити спортско-музички дан у његову част и да то обележимо наредне године. Наравно обавезно би био хуманитарног карактера, како је он и хтео – прича Савић.

Његови другари из бенда су ме предухитрили, контактирали су ме и предложили да њихова и моја идеја буде реализована ове године. Наравно пристао сам одмах и припремамо концерт за 6. август у основној школи у Сиригу. Све што будемо прикупили то ћемо наменити малој Ољи, нашој суграђанки.

Он је том приликом позвао све људе добро срца и поштоваоце Недељковог лика и дела да дођу и увеличају овај догађај, а тим и дају допринос и помогну малој Оливери.

Позивам све људе да дођу да се дружимо са Неђом и његовом музиком и да на тај начин помогнемо нашој малој суграђанки Ољи и тиме испунимо његову жељу – поручује Савић.

Недељко Малешевић  је музиком почео да се бави још у школским данима заједно са својим друговима из краја. У својој дугогодишњој музичкој каријери образовао је и помогао многој деци у Сиригу и усмерио их да се баве музиком. И дан данас та деца свирају и биће учесници хуманитарног концерта, заказаног за 6. август.

Т. К.