Локална инфраструктура – стални приоритет

Упркос проблемима које је донела епидемија вируса Ковид – 19, радови на одржавању и унапређењу комуналне инфраструктуре у прошлој години реализовани су у пуном капацитету, а највише новца из општинског буџета издвојено је за изградњу нових и реконструкцију постојећих тротоара и за реконструкцију локалних путева.

– У реконструкцију и изградњу близу четири километра тротоара у свим месним заједницама у 2020. уложили смо укупно 19 милиона динара  – прецизира за Темерин Инфо Драган Бјељац, члан Општинског већа за комуналне делатности и инвестиције.

Општина ће, наглашава наш саговорник, са улагањима у ове радове наставити и у години која је управо почела, а исто важи и за одржавање локалних путева што је у  2020. такође било један од приоритета.

За то смо лане издвојили 50 милиона динара и тим новцем заменили хабајући слој асфалта у деловима улица Марка Орашковића и Дрварској у Бачком Јарку, Милоша Обилића и Његошевој у Старом Ђурђеву, у Алмашкој, Стевана Дивниног Бабе, Иве Лоле Рибара, Пролетерској, Боре Станковића и Михајла Пупина у Темерину и у Камендинској у Сиригу.

Уз све то, прошле године су, подсећа Бјељац, саниране и све ударне рупе на локалним путевима општине Темерин, а свакако је вредно поменути и замену хабајућег слоја асфалта на Телепу у дужини од око два километра.

Подсећам да је наручилац и финансијер тих радова, такође изузетно важних за грађане наше општине, било ЈП „Путеви Србије“ – закључио је саговорник Темерин Инфа.