Мој плишани сан – одличан поклон за све узрасте

За ,,Наше новине“ говорила је Далиборка Јанковић, мајка троје деце, домаћица и власница инстаграм профила „Мој плишани сан“ где купцима нуди своје ручно прављене плишане играчке.

Каже се да постоји посебна веза  између детета и плишане играчке, а у то нас током разговора уверава  и  Далиборка, која каже да плишане играчке код деце буде осећај топлине, нежности и сигурности. Своју жељу из тинејџерских дана, да прави играчке за децу, наша саговнорница испунила је недавно.

Пре пар година, сасвим случајно сам, разгледајући по интернету, наишла на хеклане играчке. Поново ми се родила жеља за ручним радом, будући да сам знала да хеклам и да шијем, одлучила сам да покушам уз подршку мојих најближих. Прво сам почела са израдом без шеме, хеклајући по осећају и, искрено, била сам задовољна како су испали први примерци, што сам и поделила са укућанима који су ме подржали и охрабрили да кренем са већом израдом сопствених играчака – каже Далиборка.

Да би хоби добио озбиљнију димензију, било је потребно обратити пажњу и на маркетинг. Од интересовања које се на почетку сводило на најближе пријатеље и њихову децу, хеклане играчке стигле су до тога да су по квалитету препознатљиве у Темерину и околини.

На почетку сам радила само плишане зеке са дугим и меканим ушима, потом сам проширила асортиман на меде, мале зеке, овчице, пилиће, жирафе, а сад тренутно радим на изради слонића. Током времена  дошла сам на идеју да се опробам и у изради привезака, што ми је и пошло за руком. Углавном су у питању памучна (кончана) срца разних боја,  а такође у асортиману се могу пронаћи и хеклане лопте за будуће  младе фудбалере – истиче наша саговорница.


СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ НА ИНСТАГРАМ ПРОФИЛУ


СВИ моји производи налазе се на инстаграм профилу @moj.plisani.san где их можете  погледати  и испратити  мој рад од почетка. У случају да имате неку другу жељу, можете слободно да ми се јавите, па да заједно покушамо да направимо нешто ново и по Вашој жељи – објашњава Далиборка Јанковић.


Играчке су данас свима доступне, али је избор квалитетних играчака веома сужен. Комерцијализацијом производње и свођењу трошкова на минимум играчке су почеле да губе на квалитету. Упитали смо нашу саговорницу, зашто би играчке из „Мог плишаног сна“ биле прави избор?

Морам да нагласим да плишане играчке, деци која се тек сусрећу са играчкама, не може ништа да замени. У току ноћи док спавају, грлећи играчку сигурни су јер мисле да су у мајчином загрљају. А друга ставка је квалитет израде. У изради користим најчешће 100% памучни конац, а поред њега и  плишани конац , антибактеријско пуњење и сигурносне очи – додаје Далиборка.

У току разговора сазнали смо да су у почетку малишани углавном били крајњи конзументи производа. Међутим,  временом, играчке су пронашле своју  сврху постојања и као одлични  поклони за рођендан. Такође, производи којима Далиборка посвећује велику пажњу, постали су и несумњиво добар избор када је у питању декорација неког дела дома или пословног простора.

У изради играчака учествујем искључиво само ја, док у прибављању материјала, саветовањима око изгледа и величине играчака и аранжманима паковања при слању, учествују и моја деца. Такође, они ми помажу и у вођењу инстаграм странице под називом @moj.plisani.san закључује наша Темеринка.

[supsystic-gallery id=49]

М. САВИЋ