МУЗИЧКА ЗВЕЗДИЦА ИЗ БАЧКОГ ЈАРКА – НИКОЛИЈА ШИПКА

Осмогодишња девојчица и ученица другог разреда Основне школе „Славко Родић“ из Бачког Јарка, Николија Шипка, привукла је пажњу својом појавом и завидним резултатима које је постигла у протеклих неколико месеци у музичком такмичењу „Пинкове звездице“.

Ово такмичење, у организацији телевизије Пинк и Сити рекордса намењено је деци узраста до 15 година, а чланови жирија су наши познати естрадни уметници Јелена Томашевић, Леонтина Вукомановић, Сергеј Ћетковић, Тијана Дапчевић и Анђела Вујовић.

Према речима Николијине мајке, Нине Шипке, интересовање за музику код њене ћерке појавило се још у раном детињству, када је правила покрете и плесала у ритму музике. Како би развила свој таленат и искористила потенцијал, родитељи су је уписали у приватну музичку школу „Догма“ у Темерину, коју похађа више од годину и по дана. Најпре је кренула на часове клавира, а потом и певања, након чега је, на предлог професорке и власнице музичке школе, Срне Жугић, уследила пријава и учешће у „Пинковим звездицама“, где јој је она уједно била и ментор.

  • Николија је већ као беба и као мала девојчица реаговала на музику, умела је да прави покрете у ритму песмица које смо слушале, а касније и певале заједно. Пре нешто више од годину и по дана кренула је да свира клавир у приватној музичкој школи „Догма“ у Темерину, када је њена професорка Срна Жугић открила да има таленат и за певање. Свирала је на два концерта у Темерину, што су јој били први јавни наступи, и управо тада је професорка препознала у њој жељу за сценским наступом. Потом је инсистирала да се Николија пријави на „Пинкове звездице“, и ја сам то могла само да прихватим и кажем „Да“ жељи своје ћерке – објашњава Нина Шипка.

 

Снимање емисија за „Пинкове звездице“ почело је у септембру прошле године, а Николијин таленат засијао је већ у првом кругу, када је певала песму „Око моје сањиво“ групе „Магазин“. Њен први наступ пред стручним жиријем, публиком, камерама и рефлекторима, према речима мајке, прошао је одлично. Николија није имала трему, већ је одважно и слободно изашла на велику, озбиљну музичку сцену и показала се у најбољем светлу. Забележила је одличне резултате, чему у прилог иду реакције жирија који су изнели само позитивне коментаре, тако да је са свих пет гласова прошла директно у следећи круг.

Николија је такмичење у „Пинковим зездицама“ завршила у петом кругу, међутим својим учешћем и оствареним пласманом постигла је велики успех, на шта су њени родитељи веома поносни.

  • Николија је пресрећна што је била део „Пинкових звездица“. Мислим да још увек није свесна шта се дешавало и колико је то био велики и озбиљан пројекат и велико искуство за њу тако малу. Задовољна је својим успехом и усхићена је и даље, а и ми смо такође, нарочито када се присетимо како је освајала сцену и шармирала публику. Упознала је нове другаре и заиста уживала у целом овом процесу. Наставиће да похађа часове клавира и певања, па ћемо пратити како ће се ствари даље одвијати што се тиче њеног талента и интересовања за музику – каже Нина Шипка.

 

З.Б.

Пројекат У свему смо заједно 2023. финансијски је подржала Општина Темерин.
Ставови изнети у пројекту, међутим, не изражавају нужно ставове Општине
Темерин.