Музичка звездица из Бачког Јарка – Николија Шипка

Осмогодишња девојчица и ученица другог разреда Основне школе „Славко Родић“ из Бачког Јарка, Николија Шипка, привукла је пажњу својом појавом и завидним резултатима које ниже већ неколико месеци у музичком такмичењу „Пинкове звездице“. Ово такмичење, у организацији телевизије Пинк и Сити рекордса намењено је деци узраста до 15 година, а чланови жирија су наши познати естрадни уметници Јелена Томашевић, Леонтина Вукомановић, Сергеј Ћетковић, Тијана Дапчевић и Анђела Вујовић.

Према речима Николијине мајке, Нине Шипке, интересовање за музику код њене ћерке појавило се још у раном детињству, када је правила покрете и плесала у ритму музике. Како би развила свој таленат и искористила потенцијал, родитељи су је уписали у приватну музичку школу „Догма“ у Темерину, коју похађа више од годину и по дана. Најпре је кренула на часове клавира, а потом и певања, након чега је, на предлог професорке и власнице музичке школе, Срне Жугић, уследила пријава и учешће у „Пинковим звездицама“, где јој је она уједно и ментор:

-Николија је већ као беба и као мала девојчица реаговала на музику, умела је да прави покрете у ритму песмица које смо слушале, а касније и певале заједно. Пре нешто више од годину и по дана кренула је да свира клавир у приватној музичкој школи „Догма“ у Темерину, када је њена професорка Срна Жугић открила да има таленат и за певање. Свирала је на два концерта у Темерину, што су јој били први јавни наступи, и управо тада је професорка препознала у њој жељу за сценским наступом. Потом је инсистирала да се Николија пријави на „Пинкове звездице“, а ја сам то могла само да прихватим и кажем „Да“ жељи своје ћерке – објашњава Нина Шипка.

Снимање емисија за „Пинкове звездице“ почело је у септембру прошле године и још увек је у току. Николијин таленат засијао је већ у првом кругу, када је певала песму „Око моје сањиво“ групе „Магазин“. Њен први наступ пред стручним жиријем, публиком, камерама и рефлекторима, према речима мајке, прошао је одлично. Николија није имала трему, већ је одважно и слободно изашла на велику, озбиљну музичку сцену и показала се у најбољем светлу. Остварила је одличне резултате, чему у прилог иду реакције жирија, који су изнели само позитивне коментаре. Са свих пет гласова прошла је директно у следећи круг.

Николија се тренутно припрема за снимање петог круга „Пинкових звездица“, а самим учешћем и својим досадашњим пласманом постигла је огроман успех, на шта су њени родитељи веома поносни:

-Николија је пресрећна сада. Мислим да још увек није ни свесна шта се дешава и колико је то велики и озбиљан пројекат и велико искуство за њу тако малу. За сада је задовољна, усхићена, а и ми такође, када је гледамо како ужива док осваја сцену и шармира публику. Упознала је нове другаре и заиста ужива у целом овом процесу. Сада се спремамо за пети круг, па ћемо видети како ће се ствари даље одвијати – каже Нина Шипка.

З. Бјекић

Поделите ову вест на друштвеним мрежама: