Музиком до хуманости

Концерт са хуманитарним карактером, посвећен Оливери – „Music Harmony“ на две локације, у Бачком Јарку и у Новом Саду – Ове године кроз школу прошло око 150 полазника

Традиционални Полугодишњи концерт  музичке школе „Music Harmony“ одржан је у позоришној сали Културног центра „Лукијан Мушицки“ у суботу, 11. децембра. И ове године концерт је имао хуманитарни карактер посвећен девојчици Оливери из Сирига, која болује од ретке болести (Glut1 De Vivo). Улазница је била порука коју су посетиоци слали на рачун хуманитарне фондације „Буди хуман“ за Оливеру.

Деца различитих узраста представила су се кроз певање и свирање, а публика је имала прилику да ужива у различитим музичким жанровима.

Директор школе Марко Родић каже да је идеја да се кроз овај концерт помогне онима којима је то најпотребније.

Наша школа већ једанаесту годину по реду одржава полугодишње концерте у сарадњи са Културним центром „Лукијан Мушицки“, на које смо изузетно поносни, јер имају хуиманитарни карактер. Основна идеја око ових концерата јесте да наше полазнике, кроз ове активности, учинимо да буду хумани и да схвате да радећи нешто лепо и продуктивно могу истовремено и помоћи. На тај начин тежимо да нашим ученицима покажемо праве вредности и да се срећа и љубав дељењем заправо шире – наглашава Родић.

Школа Music Harmony постоји од 2010. године, а само ове године кроз њу, на локацијама у Бачком Јарку и Новом Саду прошло је 150 полазника.

Деца су на смеровима: гитара, клавир, певање, музичко забавиште, хармоника, виолина, продукција, рок бендови, бас гитаре и укулеле. Уче по једном од два метода и усмерења а то су уметничка музика, где полажу државне испите и популарна музика, где полажу рок испите за енглески испитни одбор Rockschool. Они то уче на начин који је лако разумљив, а теорија се учи кроз практичне примере. Успешно педагошки приступамо водећи се макисмумом – и класика и рок. Односно – учити правилно музику на забаван начин – објашњава Родић.

Правило школе је да свако дете током школске године наступи на два концерта, у децембру и јуну, а поред тога и свака класа има јавни час на средини првог и другог полугодишта. Поред тога одазивају се на све фестивале, хуманитарне концерте и наступе на које их позову.

У децембру месецу би, према речима Марка Родића, требало да имају бар пет концерата, од којих ће један бити у Темерину 26. децембра на отвореном, у оквиру Зимских чаролија.

 

 

Т. К.