На Видовдан одржан парастос погинулима у ратовима од 1990. године

Јуче, 28. јуна, поред храма Светог великомученика Георгија, код спомен-обележја палим борцима у 19 часова отпочела је свечана академија поводом обележавања помена погинулих бораца са територије општине Темерин у ратовима од 1990. године.

Јуче су на спомен обележје уписана још четири имена : Билак Бранко, Шућур Недељко, Бислимовић Сељадин и Кончаревић Андреас.

Академији су присуствовали чланови породица погинулих бораца са подручја општине Темерин, заменик председника Општине Темерин, чланови месних заједница, представници МУП-а,  представници Српске православне цркве као многобројни суграђани.

Током академије председник Удружења бораца рата од 1990. године Далибор Којић, доделио је захвалнице за несебичан допринос заслужних људи, раду удружења.

Надам се да је ово последњи споменик који је наша Општина подигла својим палим херојима, као и да су ово последња имена која ће из овог разлога бити уписивана на било које спомен обележје у нашој општини, пошто се искрено надам да је време ратова за нас прошло и да је пред нама време дуготрајног мира и просперитета. Сигуран сам да смо доста крварили и гинули, мислим да је време да живимо и да стварамо за своју државу и свој народ – прецизира Којић.

[supsystic-gallery id=’50’]

 

М. С.